Wie mag jou troosten?

06 juni 2022

Het is laat. Ik kan niet slapen. Ik ben verdrietig. Het gesprek van de avond daarvoor gaat alsmaar door mijn hoofd. Ik probeer te relativeren en het los te laten, maar het lukt me niet. Ken je dat?

De Heilige Geest wordt in de Bijbel de Trooster genoemd.
Hij wil jou en mij troosten als we verdriet hebben.
Omdat jullie bij Mij horen, zal de Vader jullie straks de Helper sturen. Hij is de Heilige Geest. Hij zal jullie alles leren en alles helpen herinneren wat Ik tegen jullie heb gezegd. Johannes 14:26 BB 

Zoek je troost?

  • Voel je je verdrietig omdat je onrechtvaardig bent behandeld?
  • Of in de steek gelaten door een geliefde?
  • Je voelt je niet gezien?
  • Misschien word je wel vernederd?
  • Of heb je elke dag pijn?

Gods Geest is de Trooster. Hij is er zeker ook om jou te troosten. Altijd.
Ik moedig je aan om dat wat jou verdrietig maakt, uit te spreken naar God. Wees een moment stil en ontvang troost. Vier de komst van Gods Geest met Pinksteren. Dit is toch ook mega! Wat een troost! Wat een feest!

Ik zeg: zet je tent van je hart wijd open, laat het feest zijn in de huizen! Het is Pinksteren!

Zullen we samen bidden?
“Heilige Geest vul mij. Woon in mij. Overspoel mij. Troost mij. Werk in mij. En dank U voor Uw hemelse leven in mij. In Uw naam, amen”.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?