Wie laat jij toe in jouw gebroken hart 💔?

19 november 2021

 

Het was een feestdag in het ziekenhuis. Ja, die bestaan echt! Om de feestvreugde te verhogen, was mij gevraagd of ik in de hal de bezoekers met schildersezel wilde verwelkomen. Kijk, waar een feestje is, kun je mij erbij hebben. Ik blij. Ziekenhuis blij. Maar nog ‘blijer’ werd ik door mijn nieuwe ‘collega’, een Cliniclown.

Waar normaal gesproken mensen met strakke ‘bekkies’ de hal inlopen, ontstond nu een grote schaterlach.

Humor troost.
Een lach herstelt.

Het is zelfs Bijbels.

“Een vrolijk mens geneest sneller.
Maar een treurig mens verdroogt van binnen.” (Spreuken 17:22, BB)

In een andere vertaling (NBG’51) staat: “Een vrolijk hart bevordert de genezing.”

“Bewaak je hart beter dan alle andere dingen.
Want in je hart is de bron van het leven.” (Spreuken 4:23, BB)

Als het hart verdrietig is, kan vrolijkheid haar weer tot leven roepen.
Onderzoek heeft aangetoond dat veel ziekte en lichamelijk ongemak voortkomt uit een gebroken hart, een zwaar hart, een onrustig hart.

Wie laat jij toe in jouw gebroken hart? In jouw onrustige hart?
Mag Jezus in jouw hart wonen? Hij brengt rust. 

Ik was zo dankbaar dat ik in de hal van het ziekenhuis mensen mocht ‘opvrolijken’, omdat ik zo goed weet dat angst en verdriet zich van mij meester maakten toen ikzelf plotseling met een ‘gebroken’ hart op de intensive care lag.

Jezus is gekomen om niet uitsluitend een grote lach door de hal van het ziekenhuis te laten horen: Hij gaat veel verder. Jezus geneest.

“… Hij heeft mij gestuurd om mensen die een gebroken hart hebben, te genezen. …” (Jesaja 61:1, BB)

Zullen we God samen danken?
“We zijn zo dankbaar voor Uw vrolijkheid in ons hart, ondanks alles. U laat ons glimlachen als we dreigen weg te zakken in verdriet. Wat een geweldige Trooster bent U! Dank U wel!”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?