Wie laat Gods antwoord zien?

15 oktober 2022

 

Links om, rechts om… ze willen maar niet ‘deugen’. Tegendraads, ongehoorzaam, ontevreden, brutaal…

Over wie denk je dat ik het heb?
Een groep pubers bij jou in de buurt?

Welnee, ik refereer aan Micha 6. Israël leek wel een stel ‘losgeslagen pubers’. In dit Bijbelgedeelte word je meegenomen in een rechtszaak van God tegen Zijn volk. Het is de zoveelste keer dat de mensen zich van God afkeren. Nu is het God die de vragen stelt.

‘De Heer zegt: Mijn volk, wat heb Ik je voor kwaad gedaan?
Waarmee heb Ik je lastiggevallen?
Vertel het Mij!’ Micha 6:3 BB

Welke vragen stelt God aan jou?
Ook daar is Micha helder in. Dit is wat God van je vraagt:

‘Hij wil niets anders dan dat jullie eerlijk en rechtvaardig leven en gewillig naar jullie Heer God luisteren.’ Micha 6:8 BB 

Dit vraagt Hij van jou omdat hij niets liever wil dan dat jij Zijn antwoord bent in het leven van anderen.

Een lezer van Ik Wonder Jou schreef ons:
‘In één van de mails stond: “God zal je gebruiken in iemands leven”, en inderdaad de volgende dag kreeg ik een telefoontje van een vriendin die ik 2 jaar niet meer gesproken had. Ze stond op het punt van scheiden. Compleet wanhopig overwoog ze zelfs zelfmoord. Die dag bad ik voor haar. Ik troostte haar en smeekte God. Sindsdien is haar huwelijk hersteld!’

Je kunt veel vragen hebben aan God, maar vergeet niet dat Hij ook vragen stelt aan jou. Antwoord dan met een open hart. Hij kan je naar anderen sturen om hen te zegenen en een antwoord te brengen.

Breng hèt Antwoord op elke moeilijkheid, breng Jezus!

Zullen we samen bidden:
“Heer, gebruik mij om anderen te zegenen, te troosten en op te tillen! In Jezus naam. Amen!”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?