Wie is jouw held?

22 mei 2022

Twee vrouwen zijn voor mij helden!
Zij gingen mij reanimeren toen ik een hartstilstand kreeg, terwijl er nog zo’n 20 mensen op het plein stonden, waar ik in elkaar was gezakt. Ze wisten niet zo goed meer hoe dat moest, maar begonnen. En hoe! Al mijn ribben waren gebroken en gekneusd:) Ik ben ze zo dankbaar dat ze ‘los’ gingen.

Je bent een held als je ondanks alles en iedereen om je heen, durft te handelen.

Jezus was ook zo’n held!
Hij deed dingen die niemand deed.

Toen de hele groep in zak en as zat, ging Jezus ‘los’.
Terwijl het feestje een zware domper te verduren kreeg, zag Jezus oplossingen.
Water veranderde Hij in wijn!

De bruiloft te Kana kon ‘los’,
omdat Jezus ‘los’ ging; in actie kwam!

Ga gewoon ‘los’ als jij in een situatie komt, waarvan je weet:
“NU!” Durf actie te ondernemen. Zie de nood om je heen. Help!

Toen hoorde ik de Heer zeggen: “Wie zal Ik sturen? Wie zal voor Ons gaan?” Ik antwoordde: ‘Hier ben ik. Stuur mij.(Jesaja 6:8, BB).

Vriend Dirk is ook zo’n held.
Hij heeft een drukke job en in zijn agenda kwam af en toe dikke streep door al zijn afspraken. Met een bestelbus haalde hij Dick op. Een vriend met de ernstige ziekte Duchenne spierdystrofie. Samen gingen ze op weg richting Katwijk. Met de rolstoel, zuurstofflessen en de rest op weg naar een goede strandtent. Het leven samen vieren als vrienden.

Wees vandaag een held voor iemand. Doe wat Jezus deed. Zorg dat er feest gevierd kan worden, door ‘water in wijn’ te laten veranderen. Verander de dag van iemand die zelf de slingers niet kan ophangen. Wie komt er op dit moment in jouw gedachten op?

Zullen we samen bidden?
Hier zijn wij Heer, zend ons. Laat ons zien voor wie wij vandaag het verschil mogen gaan maken. Wij willen helden zijn in Uw naam. Wij hebben U lief en willen anderen liefhebben. In Jezus’ naam, amen.”

Je bent een held als je handelt vanuit liefde! Ga ‘los’ voor een ander.

  • Dick van Dormael is zondag 10 oktober j.l. naar zijn hemels Thuis gegaan. Ik ben dankbaar voor wie hij voor mij was en voor zovelen. Ik ben dankbaar dat Dirk heeft gekozen om met Dick af en toe als vriend het leven te vieren.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?