Wie is het belangrijkst?

IWJ Betrokkenheid-6

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wie is het belangrijkst?

Ik weet zeker dat je dit stukje uit de Bijbel wel eens heb gelezen. Jezus discipelen vragen Hem in dit gedeelte: “… ‘Wie is de belangrijkste in het Koninkrijk van God?’” (zie Mattheüs 18:1, BB)

Het is onze menselijke natuur dat we de belangrijkste of populairste willen zijn. We willen onszelf vergelijken met anderen, onszelf naar beneden halen of de schuld op anderen schuiven. Soms botst wat we voor voor onszelf willen met wat we voor anderen willen betekenen.

Jezus veranderde de situatie. Hij maakte ons nieuw! “Hij heeft ons kostbare en grote beloften gedaan. Daardoor zijn we ontsnapt aan dood en bederf. Nu kunnen we nieuwe mensen zijn die op God lijken. De dood en het bederf heersen in de wereld door de verkeerde verlangens van de mensen.” (2 Petrus 1:4, BB)

We lijken op God. We hebben de natuur van een God die zichzelf vernedert om anderen te dienen. (zie Filippenzen 2:6-11) De Bijbel nodigt ons uit om nieuwe mensen te worden die op God lijken! 

Dus: De zesde manier om Gods betrokkenheid te ervaring is door nederig te zijn. We mogen Gods nederigheid omarmen. Jezus liet ons zien hoe we iets kunnen betekenen voor het Koninkrijk van de Hemel. 

Mag ik voor je bidden? “God, leid mijn vriend en vorm zijn of haar hart en leven zodat hij/zij nederig zal zijn. Ik vraag U of U Uw kind dichtbij Uw hart wilt trekken zodat hij/zij meer en meer op U gaat lijken. Leid mijn vriend door Uw Heilige Geest en Uw genade op het pad van nederigheid. Ik bid dat Uw goedheid in zijn/haar leven zal zijn en dat hij/zij Uw betrokkenheid mag ervaren bij alles wat hij/zij doet! In Jezus’ naam, amen.” 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Ingrid op 29 november 2019 om 6:32 pm

    Geeft hoop