Wie is bij jou thuis het meest geliefd?

25 april 2022

“Ho ho, zeg je misschien gelijk. Wij houden van de mensen in onze familie of in ons gezin evenveel.”

Maar wat nou als ik deze vraag aan de kinderen stel?

Je zult zien dat zij vaak wel een persoon kunnen noemen, waarvan zij het gevoel hebben dat daar het meest van gehouden wordt. Of ze kunnen altijd wel iets noemen waarin zij zich tekort gedaan voelen.

De oudste zoon in het verhaal uit Lucas 15 voelde zich ook tekort gedaan. En toch, de erfenis was eerlijk verdeeld en dat jongste mannetje vertrok met de Noorderzon met een enorme bak geld onder zijn arm. Totdat er muziek over de velden klonk en een groot feest de aandacht van de oudste zoon trok.

Je broertje is thuis gekomen.”

“Toen werd de oudste broer boos
en wilde niet naar binnen gaan.”  (Lukas 15:28,BB)

Stop!
Check het tweede deel.
Ik ga NIET naar binnen! Mij niet bellen!”

Ken je dat gevoel, dat je je zo verongelijkt voelt, dat
je weigert… je steigert.
Je bent boos. Jij wordt niet gezien, niet gewaardeerd, niet geprezen, jij bent niet het middelpunt… grrr….

Let op de actie van de Vader:

  1. Hij had de jongste zoon opgewacht met open armen.
  2.  Hij drong er bij de oudste op aan dat hij ook binnen zou komen.

De Vader houdt van je.
Hij komt ook voor jou naar buiten om je uit te nodigen voor binnen.

Ik daag je uit God toe te laten om je te omarmen en te verwelkomen.

Zullen we samen bidden?
Dank U wel dat U mij ziet. U kent mij verlangen en weet wat ik nodig heb. Uw liefde in mijn leven vervult mijn hart… ik kom niets tekort. Elk mens is het meest geliefd door U. Amen.”

Verbeter je relaties, tip 6
Gun een ander alles.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?