Wie betaalt de rekening? ?

27 maart 2021


Heb jij wel eens een wandeltocht gelopen waarbij je op basis van coördinaten de weg moet vinden? Leuk en lastig. Je weet niet waar je uitkomt, maar moet nauwgezet de aanwijzingen opvolgen. 

Jezus vraag Zijn discipelen ook op weg te gaan: “Ga naar de stad. Daar zullen jullie een man tegenkomen die een kruik water draagt . Volg hem en ga het huis in waar hij naar binnen gaat. Zeg tegen de heer van dat huis: ‘De Meester vraagt waar Hij met zijn leerlingen de paasmaaltijd kan eten.’” (Markus 14:13-14, BB)

Dit verhaal spreekt zo tot mijn verbeelding! Jezus volgen in het leven vraagt telkens om goed luisteren en doen wat je hoort.

Moeilijk? Nee, niet zolang je weet hoe liefdevol het karakter van Jezus is. Hij wil het allerbeste voor je. Als je daarvan uitgaat, groeit je vertrouwen en nemen je positieve ervaringen met het optrekken met Hem in je dagelijks leven toe. Dat wens ik je zo!

Maar eenmaal aan tafel bracht Jezus het slechte nieuws… “”Luister goed! Ik zeg jullie dat één van jullie hier Mij zal verraden. Eén van jullie, die met Mij eet.” Daar werden ze heel bedroefd over. Ze vroegen Hem om de beurt: “Ben ik dat?” Hij antwoordde: “Het is één van jullie twaalf die samen met Mij [ zijn brood ] in dezelfde schaal indoopt. De Mensenzoon zal sterven op de manier die al van tevoren in de Boeken over Hem is opgeschreven.” (vers 18-21)

Pfff… Ik zou geen hap meer door mijn keel kunnen krijgen.

In het paradijs had de eerste hap van de vrucht zonden gebracht. De hap die werd genomen nadat de hand in dezelfde schaal werd gedoopt, was een hap van veroordeling. De daarop volgende keer zou een hap van verzoening zijn. Het avondmaal.

Mag Jezus je uitnodigen voor een persoonlijk diner met Hem? Mag Hij je een ‘hap van verzoening’ schenken? Hij heeft de rekening al betaald.

Zullen we samen danken? “Heer Jezus, dank U dat ik met U aan tafel mag zitten. Zo bijzonder. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?