Wetenschappers op kraambezoek!

21 december 2022

Samen zijn we op weg naar kerst. In deze serie ontdekken we hoe je in donkere tijden licht kunt leven.

Kerst is niet alleen het verhaal van herders, maar ook van wetenschappers, professoren en hoogbegaafden. Een internationaal gezelschap reisde vanuit het wereldrijk Babylonië op zoek naar de ‘godenzoon’. In het Irak en Iran van nu werd destijds op hoog niveau wetenschap bedreven.

Mensen die konden lezen, schrijven en de sterrenhemel bestudeerden, ontdekten het verschuiven van de planeten Saturnus en Jupiter in het jaar zeven voor Christus. Drie maal gingen ze voor elkaar langs; in mei, oktober en december. Dat was opmerkelijk. Een kleitablet waarop dit geschreven staat, is gevonden vlak bij de stad Babylon.

Voor ons in Nederland is het niet gebruikelijk om vanuit deze invalshoek na te denken over het wonder dat gebeurde rondom de geboorte van Jezus. Maar in de tijd van de Bijbel was dat anders. Wetenschappers gingen op zoek naar de ‘godenzoon’. Ze vonden Jezus.
Ze knielden neer en gaven Hem een vermogen waar Jozef en Maria minstens drie jaar van konden leven.

Deze grote God, wil niets liever dan ook dicht aansluiten bij jouw leefwereld.

Jou vertellen met woorden die jij begrijpt, hoeveel Hij van je houdt. Welke woorden heb je op dit moment nodig? Of heb je een lied nodig om Zijn aanwezigheid te kunnen merken? Een beeld? Een wandeling in de natuur?

Hij wil in jouw leven zijn als een Wetenschapper die weet hoe het met je zit.
Als een Herder die voor je zorgt.

  • God voorziet.
  • God overziet.
  • God is wetenschapper en Herder.

Jouw identiteit is gelegen in Hem.
Zijn Goddelijkheid is in jou als Hij zegt dat je Zijn kind mag zijn; Zijn DNA in jou.

Leef, ontdek, dank, bid en verwonder je over dit grootste wonder in de geschiedenis.

Dit uitzonderlijke wonder in jouw leven,
waardoor je veel wonderen zult gaan beleven.

Naar welk wonder verlang jij? Hoor Hem spreken in een taal die jouw hart begrijpt.

  • Hij houdt van je!
  • Hij houdt van je!
  • Hij houdt van je!

Zullen we samen bidden?
‘We zijn onder de indruk van Uw wijsheid. U kwam vanuit de hemel voor alle mensen, ook voor ons. Wij zijn zo dankbaar. We willen vieren dat U in ons leven bent. Alle eer aan U. Amen.’

Tip:

  • Kijk vanavond als het donker is, nog eens aandachtig naar de sterrenhemel. God is groter, hoger, stralender dan alles wat jij met je ogen kunt zien. Verwonder, bewonder…

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?