Werkt een vurig gebed echt, denk je?

01 oktober 2022

Wie schiet er bij jou in gedachten als je aan iemand denkt die veel heeft meegemaakt? Hoe heeft diegene het doorstaan? Wat was zijn kracht om door de ellende heen te komen?

Als je de biografie van Mandela leest, dan ontdek je ook wat een ellende hij heeft meegemaakt. Maar des te intrigerender is het om te ontdekken hoe hij alles heeft doorstaan.

Koning David heeft ook ongelooflijk veel meegemaakt in zijn leven. Gevechten, teleurstellingen, doodsbedreigingen, eenzaamheid, rijkdom, macht … Kortom: grote hoogten en diepe dalen. Als je de volgende tekst leest, let dan eens goed op wat David doet:

‘Ik bad vurig tot de Heer. En Hij luisterde toen ik Hem om hulp riep.’

Tot zover de acties vanuit de diepe put waar David in zat.
Let nu op de actie van God, nadat hij gebeden heeft:

  • Toen trok Hij me uit de put,
  • Hij haalde me uit het moeras van ellende.
  • Hij zette mijn voeten weer op stevige bodem.
    Hij gaf me vaste grond onder de voeten.
  • En Hij gaf me een nieuw lied, een lied om onze God te danken …
  • Mijn Heer God, wat heeft U toch veel wonderen gedaan.
  • Wat heeft U toch mooie plannen met ons (…)’

Daarna volgt er een reactie van David:

(…) ‘Daarom zeg ik: “Hier ben ik. In de Boeken staat al wat ik moet doen. God, ik wil graag doen wat U van mij vraagt. Uw wet staat in mijn hart geschreven.”’  Psalm 40:2-9 BB

Zullen we samen bidden?
“Dank U wel, dat U ons uit de put wilt halen en ons op onze voeten wilt zetten. Hier zijn wij, Heer. Ga Uw gang in ons leven. Amen.”

 

Tip voor vandaag:

  • Bid vurig! Het werkt!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?