Welke vogel zou jij willen zijn?

06 augustus 2022

God, onze Schepper, is buitengewoon creatief. Hij schiep ongekend veel dieren.
Verwonder je vandaag over de arend.

Een mus… zo gezellig in de buurt…
Een duif… zo vredig…
Een flamingo… zo parmantig…

Wat dacht je van een arend?
Als je dan je vleugels spreidt, zie je links zo’n anderhalve meter vleugel en rechts… hoplakee… ook anderhalve meter verendek. De arend wordt niet voor niets de koning onder de vogels genoemd.

Zie je jezelf al gaan. Hoog in de lucht… ver boven alles uit zweef je op de wind.

Deze krachtige vogel kent ook zijn kwetsbaarheid. Hij maakt een stevige rui door, waarin zijn verenpak wordt vernieuwd. Op dat moment leeft de adelaar teruggetrokken in een schuilplaats.

Waar schuil jij als je kwetsbaar bent?

Neem regelmatig de tijd om bij God te schuilen. En als je het nodig hebt om je een langere tijd te verstoppen in Zijn liefdevolle nabijheid, doe het! Stop met stoer doen! Stop met groots lijken! Stort je in de armen van Jezus.

God vergelijkt Zichzelf ook met een arend die jou beschermt.
‘Jullie hebben gezien hoe Ik voor jullie heb gezorgd. Ik heb jullie gedragen zoals een arend zijn jongen op zijn vleugels draagt. Zo heb Ik jullie naar Mij toe gebracht.Exodus 19:4 BB

Zoals een arend zijn nest bewaakt en zijn vleugels boven zijn jongen uitspreidt, en zoals hij een jong oppakt en het op zijn vleugels draagt, zó heeft de Heer het volk geleid, alleen. Geen andere god heeft Hem daarbij geholpen.’ Deuteronomium 32:11-12 BB

Spreidt je armen naar de hemel,
en zie hoe de Arend Zijn vleugels spreidt voor jou.

God vangt je op wanneer dat nodig is. Wat een rust voor jou. Loop hier in de snelheid van het leven niet aan voorbij, maar realiseer je dat dit ook werkelijkheid is in jouw leven. Vind je rust in Hem. Je mag schuilen bij Hem. Ervaar Zijn dragende vleugels in je leven en spreek in geloof uit dat Hij dit ook voor jou doet.
Vandaag mag je weten dat God je beschermt en draagt. Wees gezegend met deze woorden in alles wat je onderneemt!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?