Welk wonder verlang jij?

18 december 2020


Wat wilde jij als kind graag worden?
Mijn grootste wens was: moeder worden.

Ken je dat?
Elizabeth wel.
Zij was al jaren getrouwd met Zacharias, maar kinderen waren er nooit gekomen. 

Ken jij iemand die verlangt naar een kindje, maar dit (nog) niet heeft mogen ontvangen? Misschien ben jij het wel zelf? Dan weet je hoe diep en groot dit verdriet van gemis kan zijn. Elizabeth en Zacharias zouden graag een avondje bij je op bezoek komen, om je moed in te spreken…

Als God spreekt, leven wonderen op.

Advent is een tijd van wonderen.
Welk wonder verlang jij?

Elizabeth had haar verlangen naar een wonder al opgegeven.
“Dit wordt hem niet meer. Ik ben te oud.”
En ze had gelijk. Ze was te oud. 

Zo heb jij ook vaak gelijk als je uitspreekt dat iets voor jou niet meer mogelijk is… tenzij… er een wonder gebeurt!

Ik wens vanuit het diepst van mijn hart dat God de hemel voor jou gaat openen, zoals Hij dat ook deed voor Zacharias. Een engel kwam en sprak met hem.

“Je hoeft niet bang te zijn. God heeft je gebed gehoord. Je vrouw Elizabeth zal een zoon krijgen. Je moet hem Johannes noemen.” (Lukas 1:13, BB)  

Zo!
Kom daar maar eens mee thuis!
Hoe hoog wil jij dan een vreugdesprongetje maken? 

Als God gaat spreken in je leven,
leven er wonderen op! 

Ik wens je toe dat, in aanloop naar deze kerst, jij persoonlijk ook wonderen mag gaan beleven.

Zullen we samen bidden?

“Ik verlang zo naar een wonder in mijn leven. Help mij, Heer, om erop te vertrouwen dat U ook in mijn leven wonderen kunt doen, net zoals u deed in het leven van Elizabeth. Amen.”

Ik daag je uit om 5 minuten stil te zijn en na te denken over de volgende vragen:
Geloof je dat het voor God nog niet te laat is om een wonder te doen?
Welk wonder heb je nodig?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?