Welk beeld heb jij voor ogen?

20 oktober 2022

 

Drie mensen waren aan het metselen. Een voorbijganger vroeg aan de eerste man: ‘Wat doe je?’ ‘Ik stapel stenen.’

Daarna stelde hij dezelfde vraag aan de tweede metselaar: ‘Wat doe je?‘Ik bouw een huis.’

‘Pardon meneer, mag ik vragen wat u aan het doen bent?’
De derde metselaar draaide zich om en zei met een fonkeling in zijn ogen: ‘Ik bouw een kathedraal voor God!’

Wie geniet het meest van zijn werkzaamheden denk je?

De laatste man had visie!

De kwaliteit in je leven verbetert als je visie hebt. Je bent niet zomaar binnen de marge aan het rommelen, maar je hebt een beeld voor ogen, een visie. Je ziet hetgeen waar je aan bouwt voor je.

Waar bouw jij vandaag aan?

Alle inspanning die jij gaat leveren op deze dag brengt je dichter bij wat je voor ogen hebt. Klopt dat?

Bedrijven plannen ‘hei-sessies’ om nauwkeurig hun visie te omschrijven. Om een nieuw doel voor zich te zien en het pad uit te stippelen zodat deze visie uitgevoerd gaat worden door het totale team en … hoe deze visie over de schutting moet worden gegooid naar de ‘buitenwereld’.

Dit is zo Bijbels!
God wil dat je een visie hebt. Het woord ‘visie’ is afgeleid van het Latijnse videre, wat zien of kijken betekent. De woorden ‘video’ en ‘televisie’ zijn hieraan gelinkt. In Spreuken 29:18 wordt het gevolg van geen visie hebben uitgelicht.

‘Als er geen visioen is, raakt een volk losgeslagen, maar welzalig is hij die zich houdt aan de wet.’ Spreuken 29:18 HSV

Kortom: Wat zie je voor je?
Waar metsel jij vandaag aan? Steen voor steen.

Mag God je inspireren voor jouw leven, vandaag en in de toekomst? Weet dat Hij jou niet overslaat als het gaat om het schenken van visie, zodat je weet waar je het allemaal voor doet.

Zullen we samen bidden?
“Heer, voor U wil ik ‘metselen’. Help mij alstublieft om de visie voor mijn eigen leven scherper te krijgen. Ik heb U lief. U heeft ook visie voor mij. Dank U wel daarvoor. Amen.”

Mijn tip voor vandaag:

  • Je verbetert de kwaliteit van je leven als je visie hebt.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?