Wegwezen!

13 februari 2021

Angst is soms een geweldige raadgever. Als gevaar dreigt, is wegwezen de beste oplossing.

Je loopt op straat in een donkere steeg. Een vaag silhouet komt op je af. Je hebt dit vaker gezien, maar toen was het een scène in een film. Nu is het echt. Wat doe je?

Wegwezen.

De Israëlieten moeten ook hebben gedacht dat ze in een verkeerde ‘film’ waren beland. God had hen het gebied van Midian gegeven. Daar waren ze hun eigen gang gegaan en hadden ze God niet meer nodig. Ze aanbaden de afgoden van de mensen bij hen in de buurt. En toen ging het compleet mis, alsof een engerd door het donkere steegje het volledig op hen gemunt had. Het slechte nieuws was helaas: dit gebeurde echt…

De Israëlieten waren erg bang voor de Midianieten. Daarom maakten ze schuilplaatsen in de bergen.” (Richters 6:2, BB)

Wat moet je doen als je je zo’n zorgen maakt, dat angst je volledig in je greep heeft?

Wat deden de Israëlieten? Pfff… Gelukkig… Ze gaan bidden!

En? Stond het land ineens vol eetbaar gewas? Nee.

Ze zagen in hun dagelijks leven niets dat duidde op een antwoord. Maar nadat ze God om hulp hadden geroepen, kon de verandering in het onzichtbare zijn intrede doen. 

“Toen de Israëlieten de Heer om hulp riepen vanwege de Midianieten, stuurde de Heer een profeet naar de Israëlieten.” (Vers 7-8)

Kijk uit naar de hulp van God, ook al zie je nu nog niets.

Heb jij dringend hemelse hulp nodig? ROEP GOD OM HULP.

Zullen we samen bidden? “Heer, ik ben zo bang en heb zorgen over mijn leven en het leven van degene van wie ik zo hou. HELP! Kom mij te hulp. Ik wil Uw Hulp in mijn leven. Dank U dat ik mag uitzien naar Uw oplossing in mijn uitdagingen. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?