Wees vandaag zoals Jezus was

IWJ 4.21-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wees vandaag zoals Jezus was

“Als jullie veel van elkaar houden, zal iedereen kunnen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.” (Johannes 13:35, BB) 

Het is liefde dat ons in staat stelt om een ​​verschil te maken in deze wereld…

  • Niet onze snelle oordelen
  • Niet onze kritiek
  • Niet onze vooroordelen

Het is zo eenvoudig om een ​​situatie of persoon te veroordelen zonder te weten wat er echt aan de hand is. Ik heb al te vaak gemerkt dat christenen neigen naar oordeel en kritiek zonder te begrijpen dat we daarmee meewerken aan het werk van de vijand…

God roept je op om een ​​advocaat te zijn, geen officier van justitie. Hij roept je op om te verdedigen, niet te beschuldigen. Net als Jezus voor ons doet bij de Vader: “Maar als iemand toch ongehoorzaam aan God is geweest, zal Jezus Christus, die rechtvaardig is, voor ons opkomen bij de Vader. Hij nam de straf op Zich voor al onze ongehoorzaamheid. En niet alleen voor die van óns, maar voor die van álle mensen. Daardoor zijn we niet langer schuldig.” (1 Johannes 2:1-2, BB)

Oordeel dus niet, maar kom op voor mensen die het nodig hebben. Kies vandaag om zoals Jezus te zijn, vol liefde!

“Als je zegt dat je in het licht leeft, maar een hekel hebt aan een broeder of zuster, dan leef je nog steeds in het donker.” (1 Johannes 2:9, BB)

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.