Wees trouw in het kleine

11 september 2022

De voordeurbel gaat. Een pakketje.
Ik maak de doos open en bovenop ligt een kaart.
‘Veel plezier met uw aankoop.’

Een klein gebaar.
Maar juist zo’n klein gebaar heeft grote invloed op de totale aankoop. Onderzoek heeft aangetoond dat het effect van zo’n klein kaartje de goodwill naar de onderneming enorm vergroot.

Kleine dingen zijn belangrijk!
Wat je op dit moment aan het doen bent, líjkt misschien onbeduidend, maar vergeet niet dat je daden, je houding en je trouw de basis zijn van je toekomst!

‘Als je eerlijk bent in kleine dingen, zul je ook eerlijk zijn in grote dingen.
En als je oneerlijk bent in kleine dingen, zul je ook oneerlijk zijn in grote dingen.’ Lukas 16:10 BB

De kleine dingen zijn zeker belangrijk in Gods ogen. Hij zal degene die trouw is in de kleine dingen ook een grotere verantwoordelijkheid toevertrouwen:

‘Zijn heer zei tegen hem: Goed gedaan! Je bent een goede en trouwe dienaar. Ik heb je eerst weinig gegeven. Daar ben je goed mee omgegaan. Daarom zal ik je nu véél geven. En je bent welkom op mijn feest.’ Matteüs 25:21 BB

‘En de Koning zal zeggen: ‘Luister goed! Ik zeg jullie: toen jullie die dingen voor één van mijn minst belangrijke broeders [ of zusters ] deden, hebben jullie ze ook voor Míj gedaan.’ Matteüs 25:40 BB

Wees trouw in de kleine dingen.
God zal je in de toekomst meer en meer toevertrouwen!

Als de voordeurbel gaat en je een pakketje ontvangt, denk dan telkens aan ‘trouw zijn’. Juist in de kleine dingen.’
Wees gezegend!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?