Wees tevreden!

20200114 12.29

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wees tevreden!

We leven in een consumptiemaatschappij die ons voortdurend vertelt dat we steeds meer nodig hebben. Toch weet ik niet zeker of een huis, een auto of de nieuwste smartphone de behoeften van ons hart kan vervullen (ook al is het leuk om te hebben). We vinden het soms zo fijn om te denken dat ons geluk te vinden is in wat we hebben.

Maar eigenlijk verlangt ons hart naar iets veel groters, iets veel mooiers… Jezus. Hij alleen kan onze behoeften vervullen. In Hem zijn we compleet! (Zie Kolossenzen 2:10)

Paulus vertelt ons dit: ”… Want ik heb geleerd om altijd genoeg te hebben, wát er ook gebeurde.” (Filippenzen 4:11, BB)

Paulus wist dus hoe hij voldoening en geluk kon vinden, in welke situatie hij zich ook bevond. Hij hoefde dus niet steeds meer te hebben. 

Kun jij tevreden zijn met wat je nu hebt?

De Bijbel zegt opnieuw in Hebreeën 13:5: “Wees niet hebzuchtig, maar wees tevreden met wat jullie hebben. Want God heeft gezegd: “Ik zal je nooit in de steek laten. Ik zal je nooit verlaten.”

God zal je nooit in de steek laten. Hij is degene die echt je behoeften vervult, nu en voor altijd!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.