Wees niet bang om kwetsbaar te zijn!

IWJ 13.9-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wees niet bang om kwetsbaar te zijn!

We hebben vaak een negatief beeld van kwetsbaarheid. We zien het als een zwakte, iets wat we soms niet kunnen vermijden.

Eigenlijk is kwetsbaarheid helemaal niet slecht, het is zelfs het tegenovergestelde! Wist je dat Jezus in jouw hart kwam wonen doordat je kwetsbaar durfde te zijn? Toegeven dat we vergeving nodig hebben, dat we redding nodig hebben; dat noemt de Bijbel bekering. 

Ja, kwetsbaarheid opent ons hart. Het haalt de maskers weg. Het maakt ons oprecht. Het haalt alles wat de deur van ons hart kan blokkeren weg.

Wees niet bang voor je kwetsbaarheid, vooral niet tegenover God. Hij zal het nooit tegen je gebruiken. Hij zal rustig in je hart landen, tegen je spreken, Zichzelf laten zien en je diepste verlangens vervullen. 

Durf kwetsbaar te zijn. Durf jezelf te laten zien zoals je bent. Jouw Vader kent jou door en door. Hij kwam naar deze wereld als een vriendelijk en zachtaardig iemand. Hij was nederig. Hij wil alleen het goede voor jou. 

Jezus zei: “Doe wat Ik je zeg. Leer van Mij. Want Ik ben vriendelijk en geduldig en bescheiden. Daarom zul je bij Mij innerlijke rust vinden.” (Mattheüs 11:29, BB)  

Door Gods liefde hou ik van jou. Ik bid voor je.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

  1. Margareth op 25 september 2019 om 7:42 am

    Ik wil graag een tekst ontvangen.    • @Nils op 30 september 2019 om 12:25 pm

      Hoi Margareth, je kan je via deze link aanmelden voor de dagelijkse bemoediging: https://ikwonderjou.jezus.nl/