Wees niet bang!

IWJ 7.14-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wees niet bang!

Vandaag nodigt God je uit om je zorgen aan Hem te geven. Hij belooft je te steunen en je te helpen. Hij is bij je. Hij zegt tegen je: “Wees niet bang, want Ik ben met je. Kijk niet angstig rond, want Ik ben je God. Ik maak je sterk. Ik help je. Ik houd je stevig vast en Ik kom voor je op. (Jesaja 41:10, BB)

Wanneer alles om je heen schudt en je lijkt de controle te verliezen, kijk dan niet alleen naar wat je zelf kunt doen. Angst kan makkelijk binnendringen en allerlei vragen oproepen: “Ga ik het halen? Hoe kom ik hier uit?”

En wanneer de angst in je groeit, gevoed door onzekerheid of pijnlijke herinneringen, worden de vragen negatieve gedachten: “Ik zal het niet halen! Het is onmogelijk! Ik heb geen hoop meer!”

Dit is wat Petrus ervoer toen hij met Jezus op het water liep. Hij zag de storm die hij niet kon beheersen en de angst trof zijn hart. Kennen we dit niet allemaal? Ik nodig je uit om deze prachtige handgemaakte zandkunst over dit verhaal te bekijken. En let op het prachtige antwoord van Jezus aan het einde.

Jezus komt Petrus te hulp en tilt hem op in de storm. Vandaag doet Jezus hetzelfde voor jou! Hij komt heel dichtbij en legt Zijn hard op jouw hart. Met liefde in Zijn ogen zegt Hij: “Ik ben het. Ik ben hier. Wees niet bang. Alle macht is aan Mij gegeven in de hemel en op aarde. Ik zal je niet alleen laten. Ik versterk je. Ik ben hier voor jou, om je te helpen. Ik hou van je.

Terwijl je aan het bidden bent, komt God dichtbij en zegt tegen je: “Wees niet bang!” Verklaar het vandaag samen met mij, zelfs in het midden van je storm: “De Heer zorgt voor mij.Ik hoef niet bang te zijn…” (Psalm 118:6, BB)!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

  1. jan op 4 februari 2019 om 1:17 pm

    dankjewel ,heb echt nodig,hij laat me niet alleen,amen dank  2. christa op 4 februari 2019 om 5:13 pm

    Ik verlang naar God en rust