Wees gevuld met vreugde!

IWJ 4.1-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wees gevuld met vreugde!

Gisteren vertelde ik je over de klipdas, een bijzonder beest. Vandaag wil ik kijken naar een klein woestijndier, het stokstaartje, die een eigenaardig ochtendritueel heeft… Zodra het stokstaartje wakker wordt, draait hij zich namelijk om en kijkt naar de zon voordat hij aan de dag begint. Zo warmt hij het lichaam op na een koude nacht.

Ook jij zult ongetwijfeld je ochtendgewoontes hebben. Misschien begin je met een kopje koffie, een kom ontbijtgranen, sinaasappelsap, of iets anders. Je zorgt er in ieder geval voor dat je je lichaam voedt. En wellicht begin je ook met het voeden van je ziel door uit de Bijbel te lezen of ‘Ik Wonder Jou’ te lezen.

Dat soort ochtenden, die beginnen in de aanwezigheid van God, zijn kostbaar. Ze brengen je de geur van de hemel, iedere ochtend weer, die je de rest van de dag met je meedraagt en verspreid. Zaadjes van liefde ontvang je en vervolgens kun je ze uitdelen aan anderen.

Een andere naam voor het stokstaartje is de ‘schildwacht van de woestijn’. Er staat namelijk altijd één stokstaartje op wacht. Op het moment dat het stokstaartje iets verdachts ziet of hoort, slaat het diertje meteen alarm. Grappig, he?

Jij bent ook zo’n schildwacht en de Heer rekent op je. Jij bent degene die de Heer stuurt als antwoord op depressie, angst en verdriet in deze wereld! De aanwezigheid van Jezus in jou is het antwoord op de aanval van de vijand. Jij bent een drager van het leven, van hoop.

Vandaag daag ik je uit om leven en vreugde te zaaien voor de glorie van God. Een glimlach, een eenvoudig ‘dankjewel’, kan een leven veranderen. Ben je klaar om de wereld te veranderen door te beginnen bij één iemand?

Bedankt voor wie je bent.

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.