We hebben elkaar nodig!

IWJ 3.5-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | We hebben elkaar nodig!

In de geschiedenis van Jesus.net hebben bepaalde mensen de grenzen verlegd en Bijbelse beloftes uit zien komen. De vijand van onze ziel, degene die alleen komt om te vernietigen, heeft alles geprobeerd om dit werk teniet te doen. Maar hij is niet succesvol geweest omdat wij, door Jezus, als een drie drievoudig snoer deze aanvallen konden weerstaan. Alle dank aan de Heer! Alleen had ik geen stand gehouden.

“Als iemand alleen is, kan hij door iemand anders overwonnen worden. Maar twee mensen kunnen tegen een vijand standhouden. En als ze met z’n drieën zijn, zijn ze nóg sterker. Net zoals een driedubbel touw niet gauw zal breken.” (Prediker 4:12, BB)

Paulus zei over Apollos, een van de eerste christenen en een vriend van Paulus: “Ik heb geplant, Apollos heeft begoten, maar God heeft laten groeien.” (1 Korinthiërs 3:6, HSV) God maakt sommige mensen tot boodschappers van Hem, anderen tot profeten, anderen tot evangelisten, en weer anderen tot herders en leraren. (Efeziërs 4:11

God heeft jou een unieke gave en rol gegeven. Maar dit betekent niet dat je jouw taak helemaal alleen kunt doen. We hebben elkaar nodig! Zelfs in God zijn er drie personen: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Moge God je helpen om goede vrienden te vinden, die je tot steun zijn, zoals Hij ook voor mij deed!

Ik nodig je uit om dit gebed te bidden: “Dank U, Heer, dat U mij op zo’n bijzondere manier gemaakt heeft. Dank U voor de vriendschappen die U mij geeft. Ik bid dat U mensen op mijn pad plaatst met wie ik U kan dienen en groot maken. In de naam van Jezus, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.