Wat zullen we eten vanavond?

09 maart 2022

 

Vrienden komen eten.
“Wat zullen we gaan koken?”, vraag ik aan André, mijn man.

Hij begint met het opsommen van allemaal heerlijke Italiaanse gerechten. Een crostini met bloemkool en ansjovis…vervolgens komt hij met een conclusie.
“Dat lijkt mij een goed plan! Zin in!”

Punt.

Maar eenmaal in de winkel zie ik allemaal andere mooie producten liggen en zie ik de bijpassende, heerlijke gerechten in gedachten voor mij. Voordat ik het weet, heb ik een hele andere maaltijd in mijn winkelwagentje liggen. 

Wat denk je dat André zegt als ik thuiskom?

“Waarom heb je niet gedaan wat ik voorstelde?
Ik had net zo goed niet kunnen meedenken.”

Jezus wil ook graag samen met zijn vrienden eten.
Ook zij stellen Hem een vraag:

“… Waar wilt U de paasmaaltijd eten?
Dan gaan we alles klaarmaken.”
(Matteüs 26:17, BB)

Jezus wordt dan heel specifiek. Hij weet precies hoe het moet gebeuren.

“Hij zei: “Ga naar de stad, naar die-en-die.
Zeg tegen hem: “De meester zegt:
‘Het is mijn tijd. Ik wil met mijn leerlingen bij jou het Paasfeest vieren.” ”
(Matteüs 26:18, BB)

Punt.

Nu wordt het spannend. Gaan ze zich precies houden aan wat Jezus heeft gezegd?

De leerlingen deden wat Jezus had gezegd en ze maakten het paaslam klaar.” (Matteüs 26:19, BB)

Jezus’ leerlingen gooiden niet alles wat ze zelf hadden bedacht in het ‘winkelwagentje’. Ze luisteren en laten zich door Hem leiden.

Zullen we samen bidden?
“Lieve Heer, ik vraag U zo vaak om mij te leiden in het leven, maar uiteindelijk doe ik ook zo vaak precies wat ik zelf wil. Wilt u mij helpen om meer en meer op U te vertrouwen? Ik wil tot me door laten dringen dat uw aanwijzingen de allerbeste zijn. Dank u wel. Amen.“

Jouw leven wordt krachtig als je durft te luisteren naar de aanwijzingen van Jezus. 

Vraag Jezus hoe Hij wil dat jij de tafel van jouw leven dekt; dan zal het een feestmaaltijd worden.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?