Wat zullen de mensen zeggen?

10 mei 2022

 

Geloof je dat God je heeft vrijgemaakt? Hoe ga je dan om met schuldgevoelens, oordelen van anderen, verslaving etc.? In deze serie over ‘vrij zijn’ gaan we daar prachtige ontdekkingen over doen.

Kun jij vrij zijn van het oordeel van anderen?
Kun je vrij zijn van zelf oordelen over een ander?

Ik moet onverwacht naar de supermarkt. En het liefst ook zo snel mogelijk. Mijn haar zit, zeg maar ‘niet’ en er zit overal verf. Verf op mijn wang en in mijn haar.
Ik steek mijn voeten in de slippers bij de achterdeur. Zoonlief gaat mee. Eenmaal achter het karretje ontdekt hij mijn sokken, ziet hij mijn broek en bespeurt hij dat mijn haar op ‘half zeven hangt’.

Onze grote puber heeft nu maar één probleem:
Als de mensen maar niet denken, dat ik bij jou hoor:)

Stel;

Je solliciteert en wordt voor de vijfde keer afgewezen.
Wat zullen de mensen zeggen?
Je laat de hond in je voortuin poepen.
Wat zullen de mensen zeggen?
Je gaat minder uren werken.
Wat zullen de mensen zeggen?
Je neemt er een tweede baan bij.
Wat zullen de mensen zeggen?
Je koopt een gele bank.
Wat zullen de mensen zeggen?
Je zingt het liefst André Hazes nummers.
Wat zullen de mensen zeggen?

Want er is maar één Wetgever en Rechter. Dat is Hij die de macht heeft om te redden of te veroordelen. Wat verbeelden jullie je wel, dat jullie denken over andere mensen te mogen oordelen?(Jakobus 4:12, BB)

Leef in de vrijheid die God je heeft geschonken.

Zullen we samen bidden?
“Dank U wel dat de vrijheid die U mij heeft geschonken ook geleefd mag worden in de gewone dagelijkse gedachten en gevoelens. Juist daar wilt U rust en ruimte geven om te leven in de liefde en vrijheid van U. Ik ben U zo dankbaar, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?