Wat zou er gebeuren als je nu Jezus zou ontmoeten?

07 februari 2024

Soms kom je iemand tegen en dan krijg je als vanzelf een grote glimlach op je mond. Nou, zeg! Jij hier?!

Jezus stond midden op de dag, terwijl het ongekend heet was, bij een put. Hij had niets bij zich en kon geen slokje water uit die put krijgen.

Een Samaritaanse vrouw kwam aanlopen.
Nou zeg! Jij hier!

Voor Jezus was het geen verrassing dat zij naar de put zou komen. Hij kende haar leven en wist dat haar verlangen naar levend water groter was, dan de dorst van het moment. 

Als zij een gesprek met elkaar hebben, wordt het de vrouw duidelijk. Ik ontmoet hier de Messias! Hij is het echt. Grote vrolijkheid en blijdschap overvallen haar.

‘De vrouw liet haar waterkruik staan, ging naar de stad en zei tegen iedereen: “Kom mee. Ik wil jullie iemand laten zien die mij precies wist te vertellen wat ik allemaal heb gedaan. Hij móét wel de Messias zijn.” En iedereen kwam de stad uit, naar Hem toe.’ (Johannes 4:28-30, BB)

Ik wens je toe dat jij vandaag een ontmoeting mag hebben met de Messias. Weet dat Hij ook op jou wacht. Weet dat Hij precies de juiste woorden tegen je zal spreken, die jij op dit moment nodig hebt. 

Hij houdt van je. Hij wil je hart vullen. Heb je dromen, wensen en verlangens? Dorst je ernaar? Zoek dan eerst de Messias op. Praat met Hem en je zult voldaan zijn.

Alles wat je wenst, zal worden opgeslokt door de vrolijkheid en diepe blijdschap van deze ontmoeting.

Zullen we samen bidden?
‘Wij willen niets liever dan net als deze vrouw bij de put, gezien worden door U. We vertrouwen erop dat U ook op dit moment tot ons wilt spreken. Dank U wel daarvoor. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Mag ik je uitdagen om op dit moment je ogen te sluiten, zodat je Hem zult gaan zien. Neem tijd. Wees stil. Richt je op de Messias, jouw redder.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?