Wat zijn jouw vakantieplannen?

24 juli 2023

‘Wat ga jij doen in de vakantie?

Mijn antwoord is simpel…
‘Mijn vakantie wordt simpel.’ 

Als ik energie heb, gaan we een dagje weg, als ik net iets meer energie heb, gaan we twee dagen weg:) of misschien zelfs wel langer! Het advies van mijn cardiologe is; zorg dat je in de buurt van een goed ziekenhuis bent. Een veilige plek. Nou… ik kan je zeggen, dan wil ik al niet meer naar Bali vliegen of een curry eten in Thailand. 

Koning David wist zeker wat hij wilde. Zijn ultieme verblijf was:

‘Laat mij voor altijd in Uw huis zijn.
Laat mij bij U schuilen,
veilig onder Uw vleugels.’
(Psalmen 61:5, BB)

Bij God zijn we veilig. Of we wel of niet op vakantie gaan. Bij Hem kunnen we zoveel rust vinden, dat het voelt als een lange vakantie.

Ik daag je uit om: 

  • te stoppen met heen en weer rennen,
  • druk zijn met zorgen maken,
  • piekerend rondjes draaien,
  • zoeken naar erkenning in wat je doet. 

Rustig maar.
Rust bewust bij God.

Zullen we samen bidden?
‘Ik prijs Uw naam voor Uw rust. Het spijt mij zo dat ik in de drukte van mijn dag Uw rust voorbij ren en vervolgens op zoek ga naar rust. Help mij Heer, Amen.’

Ik daag je uit om vandaag na elke maaltijd een moment te nemen om rustig te zitten en jezelf te zien in het huis van de Heer.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?