Wat zie je?

28 april 2021


“Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!” Mijn ogen keken door de autoruit naar buiten en ondertussen zocht ik iets wat opmerkelijk was en een bepaalde kleur had. De reis naar Italië duurde lang, dus dit was steevast het spelletje dat we speelden nadat er al diverse films waren bekeken. 

God vroeg aan Jeremia: “Wat zie je, Jeremia?” 

Ze hadden een gesprek gevoerd. God had Jeremia gezegd wat hij moest gaan zeggen en nu kwam er een nieuwe dimensie bij: visualisatie. Wat zie je?

Wat zie jij, als je naar jezelf kijkt?
Wat zie je als je naar je toekomst kijkt?
Hoe ziet het plaatje eruit?
Waar gaat de weg waar je nu op wandelt uitkomen?

We hebben het de afgelopen dagen gehad over een vruchtbaar leven leiden. Dat wat je doet, heeft positieve gevolgen. Wie jij bent, zorgt voor ‘voeding’ voor anderen. Jeremia dacht negatief over zichzelf, maar God spreekt de waarheid over hem uit, zoals God dat ook over jouw leven uitspreekt. Hij ziet het zo zitten met jou.

“Wat zie je, Jeremia?” (…)
“Ik zie een takje van een amandelboom.” (Jeremia 1:11, BB)  

Subliem! Dit is magnifiek… 

Dan ben je in gesprek met de Koning der koningen en dan wordt een takje het onderwerp van gesprek! Telkens en telkens bewijst God dat hemelse lessen gelegen zijn in de kleine dingen van het leven. Dit takje gaat dè levensles worden voor Jeremia en hopelijk ook voor jou. 

“Toen zei de Heer: “Dat heb je goed gezien.” (compliment van God voor Jeremia… die zich al zo onzeker en jong voelde…) “Als de amandelboom bloeit, is het zeker dat het binnenkort lente wordt. Net zó zeker is het dat mijn woorden binnenkort werkelijkheid zullen worden.”” (vers 12)

Kortom: Je leidt een vruchtbaar leven als je gaat visualiseren wat je gelooft.

Zullen we samen bidden? “Help mij, Heer, om Uw beloofde lente in mijn leven voor mij te zien. Help mij om te zien hoe U mij leidt in dit leven. Help mij om te zien hoe Uw liefde in mijn leven vruchten zal gaan geven. Dank U wel, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?