Wat wil je drinken?

28 september 2020

Een vriend van ons heeft een wijnkelder. De wijnen liggen daar prachtig op een rijtje. Het stof dwarrelt op de flessen en geeft de waarde van het geheel nog een extra accent. Hoeveel zou je nodig hebben om een goed feestje te vieren?

Tijdens de bruiloft van onze zoon leverde Gall & Gall. Wat over is, mag je terugbrengen. 

“Hebben we genoeg aan 600 liter wijn?”

600?! Doe normaal! Dat is echt teveel, wat wil je de gasten aandoen? Huize Veen viert feest en niemand kan meer op zijn benen staan. Dat kan echt niet!

Maar Jezus dacht daar anders over. In het verhaal van de Bruiloft in Kana maakte Hij ongeveer 600 liter wijn van water. En dat terwijl het feestje al even bezig was en alle andere wijn al op was. 

Ik ken een mooie anekdote die past bij dit verhaal: “Een dominee had op de deur van zijn kerk de volgende tekst gehangen: ‘’t is zeker en gewis, dat alcohol de grootste vijand is.’ Een paar dagen later stond eronder: ‘In de Bijbel staat dat je je vijanden moet liefhebben.’ Toen de dominee dit zag, schreef hij er een zin bij: ‘Maar nergens staat geschreven, dat het zijn vijanden moet opdrinken!’”

In Kana stonden zes watervaten volgens reinigingswetten van de Joden, maar ze waren leeg. Deze watervaten staan symbool voor de werken van de wet. Jezus laat ze met water vullen. Het water van het Woord van God, het water dat reinigt. Je wordt erdoor opnieuw geboren, schoon, fris, zonder schuld en schaamte. En wat doet Jezus? Hij verandert het water in wijn. De wet moet plaats maken voor genade.

Jezus doet een wonder in jou vandaag! De wijn staat namelijk ook symbool voor het bloed dat vloeide, toen Jezus stierf aan het kruis. 

We mogen vanuit de wet stappen naar leven vanuit genade vol overvloed, dankzij Jezus.

Met God is het onmogelijke niet meer onmogelijk.

Is 600 liter genoeg? Met Jezus in jouw leven is er genoeg om het leven te vieren.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?