Wat verwacht je?

20200627 W.6.23 - Gods stem verstaan - 2

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat verwacht je?

Verwacht je dat God iets tegen jou zegt?

Als ik een mail verstuur en eindig met “Ik wacht je reactie even af”, dan ga ik ervan uit dat ik dezelfde dag of de dag daarna antwoord krijg. Als dat uitblijft, ga ik bellen of stuur ik nog een mail. Ik verwacht antwoord. Hoe dan ook…

Jij stuurt God een ‘mail’… verwacht je antwoord? Wat doe je als dit antwoord uitblijft?

Dat ligt eraan. Als een antwoord niet zo belangrijk voor je is, dan laat je het gaan. Als een antwoord cruciaal is voor de volgende stap die je moet zetten, dan zul je alles op alles zetten om zo snel mogelijk antwoord te krijgen. 

Hoe urgent is het voor jou om te horen wat God tegen jou wil zeggen? Hoe sterk verlang je naar een antwoord? Als je weet hoe groot het voordeel voor je is om met Hem te overleggen, dan zul je dit heel makkelijk elke dag doen. 

In de Bijbel weigert Mozes verder te trekken als God hem meldt dat Hij niet langer met het volk mee zal reizen in de woestijn. Hij belooft dat vanaf dat moment een engel mee zal gaan. Mozes schrikt. “Zonder God zelf verder reizen. Dacht het niet!” Hij weet wat het oplevert als God zelf mee gaat. En dat benoemt hij ook. “Want toch juist doordat U bij ons bent, zijn wij anders dan de andere volken op de aarde.” (zie Exodus 33:15-16, BB)

Na aandringen van Mozes gaat God overstag. Hij zal toch Zelf weer met Mozes en het volk meereizen. 

Zoek Hem dus vol verwachting! Verlang intens naar Zijn gedachten over jouw leven, jouw situatie, jouw uitdagingen… Verlang hevig naar Zijn woorden voor jou persoonlijk. 

Zullen we samen bidden? “Heer, dank U dat U wilt spreken in mijn leven. Ik luister. Vandaag wil ik vol verwachting uitzien naar wat U zegt. Spreek alstublieft duidelijk, anders hoor ik U niet. In Uw naam alleen. Amen.”

Verwacht vandaag een ‘hemelse mail’ retour!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Louise op 27 juni 2020 om 8:31 am

    Wat mooi god doet zeggen