Wat vergeving niet is…

Vergeving-5-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat vergeving niet is…

Wanneer we gekwetst zijn, wanneer het moeilijk is om te vergeven, komt er vaak angst in ons hart: “Als ik vergeef, dan zullen we ons weer moeten verzoenen en vrienden worden, net als voorheen!”

Maar nee… dat is niet waar! Het proces van vergeving is iets dat plaatsvindt tussen jou en God. Vergeving is een daad van gehoorzaamheid aan Hem.

“Wees verdraagzaam. Vergeef elkaar als je iets tegen elkaar hebt. Net zoals Christus jullie vergeven heeft, moeten jullie ook elkaar vergeven.” (Kolossenzen 3:13, BB)

God vraagt ​​je om te vergeven om je te verzoenen met Hem! En niet per se om je vriendschap weer op te pakken met de persoon die je onrecht heeft aangedaan!

Natuurlijk, als het mogelijk is, is het goed om een ​​gezonde relatie te hervatten. Maar als het niet gebeurt, is het geen zonde! Wat God van je vraagt ​is te vergeven.

Wanneer we vasthouden aan bitterheid tegen iemand, staat ons hart niet toe dat de Heilige Geest handelt of beweegt in kracht en goedheid in ons leven. De daad van het vergeven van iemand herstelt de verbinding tussen ons hart en het hart van onze hemelse Vader.

Als je dus moeilijke tijden doormaakt, wil ik je aanmoedigen om te kiezen wat belangrijk is voor God. Het pad van vergeving is niet de makkelijkste, maar als je ervoor kiest, is het als een geschenk voor jezelf!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.