Wat te doen in een crisis?

20200603

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat te doen in een crisis?

Waar dachten de mensen in Jezus’ tijd aan bij het woord ‘Corona’?… Waarschijnlijk gewoon aan de letterlijke vertaling: een lauwerkrans, of een kroon.

Wij denken bij ‘Corona’ aan: Het nieuwe normaal, anderhalve meter, elleboog-groet, quarantaine, mondkapjes, intensive care… Dat. En waarschijnlijk nog veel meer.

‘Kroon’ en ‘krans’ is de Latijnse betekenis van het woord Corona. Jij wist dat natuurlijk al, maar toch… Dit virus heeft deze naam gekregen, omdat de puntige vorm van het virus met zijn rondingen lijkt op een kroon en een krans.

Een lauwerkrans stond vroeger symbool voor ‘eeuwige eer’. De krans is gemaakt van laurierbladeren. Deze bladeren hebben een heerlijke geur en blijven groen. Ook als ze zijn geplukt. Denk maar eens aan de laurierblaadjes die je in een stoofpot verwerkt. Doordat deze blaadjes groen bleven, stonden ze symbool voor ‘eeuwige eer’. 

Paulus zegt over ‘corona’, over de lauwerkrans: “Wie voor een wedstrijd traint, ontzegt zich van alles: een sportman voor een erekrans die verwelkt, maar een gelovige voor een erekrans die nooit verwelkt.” (1 Korintiërs 9:25, HTB)

Voor welke krans ga jij?

  • De erekrans die verwelkt?
  • Of de erekrans die nooit verwelkt?

Ik daag je uit om volledig te gaan voor de eeuwige krans ‘vol luister’. Hoe? Door je verlangen te richten op Hem. Vol verlangen door dit leven te wandelen. Vol verlangen om Zijn liefde te ontvangen en door te geven. Vol verlangen te doen wat Hij zegt. Ga ervoor! 

“…dan zult u de onverwelkbare krans van de heerlijkheid verkrijgen.” (1 Petrus 5:4, HSV)

Hou vol! Yes, you can!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.