Wat stel ik voor?

10 januari 2022

 

Met mijn tuinbroek vol verf sta ik achter mijn schildersezel. De muziek schalt door mijn atelier, mijn haar is omhoog gehesen in een knot en ik zing mee. Ik pak de ultramarijn. Een prachtige blauwe kleur. Met een kwast zet ik een laatste streek op het doek. Voldaan kijk ik ernaar. 

En ben ik op het niveau van Rembrandt?
Haha… nee, ehm.. 

Wat stel ik eigenlijk voor als kunstenaar? 

Heb jij soms ook het gevoel dat jouw inspanning er niet echt toe doet?
Of dat je vergeleken met de ‘Rembrandts’ in jouw leven, je de kwasten beter in de wilgen kunt hangen?

Je talent, prestatie, geld, carrière en persoonlijkheid zijn te ‘klein’ om van ‘groots’ effect te kunnen zijn in jouw gezin, jouw buurt, jouw stad… in de wereld. 

Maar kijkt Jezus ook zo naar jou?

Vijf broden en twee vissen…
Meer had Jezus niet nodig om duizenden mensen te eten te geven. 

“Toen nam Hij de vijf broden en de twee vissen. Hij keek naar de hemel, zegende de broden en vissen en brak ze in stukken. Die gaf Hij aan de leerlingen om aan de mensen uit te delen.” (Lukas 9:16, BB)

Al geef je weinig aan Jezus,
Hij zorgt dat het veel wordt.

Wat heb jij op dit moment in handen, wat je in Zijn handen zou kunnen leggen?

Je mag weten dat Jezus jou op de plek waar je bent, wil gebruiken om Zijn liefde te vermenigvuldigen. Laat je niet wijsmaken dat jouw bestaan er niet toe doet. Ook jouw leven is kostbaar in Gods ogen en ook door jou heen wil Hij Zijn liefde en goedheid laten zien aan anderen. 

Juist door jou wil Hij Zijn Licht en warmte weerspiegelen in de levens van de mensen die je ontmoet. Vertrouw erop, dat je niet eerst zelf volmaakt, perfect, om door-een-ringetje-te-halen moet zijn. 

Niemand is
onbetekenend,
als Jezus je gebruikt. 

Op welk gebied in je leven zou je graag willen dat Jezus van ‘weinig’ ‘veel’ gaat maken?

Zullen we samen bidden?
“Hier zijn wij, Heer. Wij schenken U wat wij hebben en wat wij kunnen. Uw zegen gaat het vermenigvuldigen. We mogen weten dat wij in Uw ogen veel betekenen, ook al voelen we ons soms onbetekenend, Dank U wel. Amen.”

*Pak jouw levenskwast in handen. Kies een kleur en schilder dat wat je kunt. Meer kun je en hoef je niet. Jouw zegen komt van boven en voor je het weet ben je ‘Rembrandt’.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?