Wat moet je doen als je struikelt?

25 maart 2023

Ze waden met rugzakken door een rivier. Terwijl ik op de bank lig zie ik hoe deelnemers van het tv-programma ‘Kamp van Koningsbrugge’ over een glibberige bodem door het water buffelen. Ik ben onder de indruk. Waarom ga je zoveel ‘gedoe’ aan? Sommigen strompelen, en regelmatig struikelt iemand. Logisch lijkt mij.

Struikelen is altijd onverwacht. Je zet het niet op je ‘to-dolijstje’.
Struikelen doet iets met je schuldgevoel. ‘Ik had beter moeten opletten.’
Struikelen is menselijk. Het gebeurt ons allemaal wel eens in het leven.

In ons gewone leven gaan we ook allemaal weleens onderuit. We zeggen iets wat we echt niet hadden willen zeggen. We doen dingen, waarvan we zeker weten dat we dat helemaal niet willen doen, en we denken aan iets, waarvan we nooit gedacht hadden dat dat in ons hoofd op zou kunnen komen.

Hoe kijkt God hiernaar?
God is groter dan alle fouten die je ooit hebt gemaakt. Als je de moed verliest, geen kracht meer lijkt te hebben om weer op je beide benen te gaan staan, mag deze tekst je dan enorm bemoedigen:

‘Maar mensen die op de Heer vertrouwen, zullen nieuwe kracht krijgen.
Ze zullen opstijgen als een arend.
Ze zullen lopen, maar niet moe worden.
Ze zullen verder gaan, maar niet uitgeput raken.Jesaja 40:31 BB

Jezus heeft je bevrijd en vergeven, zodat je met nieuwe kracht verder kunt. Als je struikelt, diskwalificeert Hij je niet. Zolang je lucht in je longen hebt en je hart nog klopt, is er hoop en toekomst.

Als je valt, laat Jezus jou nooit vallen.

Ik daag je uit om tijdens jouw levenswandeling op Hem te vertrouwen.
Hij belooft je nieuwe kracht, nieuwe energie en Hij beschermt je, zodat je kunt rennen zonder te struikelen. Vandaag mag je schuilen onder Zijn krachtige vleugels.

Spreek vandaag regelmatig uit:

  • ‘Ik vertrouw U. Met U mag ik vallen, opstaan en weer doorgaan! Dankzij Uw genade.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?