Wat maakt jou vrolijk? 🤗

06 februari 2024

Ik lig in bed. Misselijk.
De medicijnen van deze ochtend voor mijn hartfalen vallen verkeerd. Hoe het kan? Joost mag het weten. Ik houd mij gedeisd en wacht tot de misselijkheid verdwijnt. Ondertussen dank ik mijn Heer voor alles en iedereen. Misselijk of niet. Ik denk aan vrolijke momenten, zo hou ik mijzelf op de been. Of beter gezegd; zo help ik mijzelf door misselijke momenten heen.

En dan gebeurt het:
De misselijkheid trekt weg.
Yes! Ik ben blij. Heerlijk, ik leef!

‘Een vrolijk mens geneest sneller. 

Maar een treurig mens verdroogt van binnen.’ (Spreuken 17:22, BB)

Hoe kun jij deze tekst toepassen in jouw dag?

Wat nou als je je intens somber voelt, dan is de tekst die ik hierboven heb geschreven, misschien bijna irritant voor jou (mijn excuses…). Het schuurt bij jou van binnen. 

Als je Spreuken 17 leest, staan er wijze levenslessen in. Vers 22 is er een van.

Neem Gods woord serieus. Zoek in jouw leven naar wegen die naar vrolijkheid leiden. Je zult ze vinden. Niet dat je je dan gelijk vrolijk zult voelen, maar het vinden van wegen is de eerste stap op weg naar je doel; een vrolijk mens zijn.

En we hebben zoveel om ongekend vrolijk over te zijn.

  • Het roodborstje dat altijd voor het raam op een tak zit
  • Een kind dat naar je lacht
  • Het gebakje van je vriendin dat zo lekker is
  • Het compliment van je collega
  • De verschillende kleuren in de natuur
  • Muziek dat je hart doet trillen van plezier
  • De geur van warme appeltaart uit de oven

Zullen we samen bidden?
‘Ik wil er ernst mee maken de weg van vrolijkheid te bewandelen. Neem me bij de hand, Heer. Dan gaan we het samen halen. Dank U wel. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Ik daag je uit om de lijst van alle momenten, dingen, mensen op een lijst te zetten waardoor jij vrolijk wordt. Je zult versteld staan van de grote hoeveelheid ingrediënten die jouw leven al bezit om dit vrolijke doel te bereiken.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?