Wat kwaad bedoeld was, gebruikt God voor het goede!

IWJ 3.2-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat kwaad bedoeld was, gebruikt God voor het goede!

Ik ontving een keer een e-mail van iemand die zei dat het haar levensdoel was om onze evangelisatie-organisatie in Frankrijk ten gronde te richten… Ik kende deze persoon niet, maar ze vertelde dat ze een christen is en dat ze God vroeg om haar te helpen bij haar doel.

Natuurlijk maakte het me verdrietig om te lezen dat ze zoveel weerstand tegen mij en het team had. Maar in plaats van negatief te reageren, heb ik ervoor gekozen om de situatie bij God neer te leggen. Ik vertrouwde erop dat Hij het ten goede van Zijn plan zou laten werken. Maar hoe kun je een situatie aan God geven?

  • Ik heb deze persoon gezegend. Jezus moedigt ons aan om degenen te zegenen die ons vervloeken en vervolgen (Matteüs 5:44). Ik bad: “Raak haar leven aan, Heer! Ze heeft U nodig.”
  • Ik dacht aan al die mensen die lijden onder vervolging, en bedacht hoe ik hen kon aanmoedigen! Het is niet gemakkelijk om onder vuur te liggen. Als dit het geval is voor jou, weet dan dit: “Lieve kinderen, u bent uit God en u hebt hen overwonnen, want Hij Die in u is, is groter dan hij die in de wereld is.” (1 Johannes 4:4, HSV)
  • Ik besloot erover te schrijven, om jou aan te moedigen… Dit is een andere manier waarop God deze situatie ten goede kan gebruiken! Eén persoon heeft mij onrecht aangedaan, maar met deze e-mail hoop ik veel mensen tot zegen te zijn. Deze uitkomst had de duivel waarschijnlijk niet verwacht!
  • God bidden en aanbidden is ook een geweldige manier om de plannen van de vijand op zijn kop te zetten. “Ik prijs U, Heer! U heeft de controle. U verandert wat kwaad bedoeld is in iets goeds! Ik heb vertrouwen in U.” (Filippenzen 4:6-7)

Vandaag nodig ik je uit om te bidden en te ontdekken hoe God het kwade kan gebruiken ten goede van Zijn plan. Vraag aan Hem welke rol jij daarin mag spelen! Want één ding is zeker – God heeft het beste met jou voor!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.