Wat komt er altijd na de winter?

06 februari 2023

Wees eens eerlijk…
Is het nu winter of lente in jouw leven?
Of ben je in de zomer of de herfst terecht gekomen?

De winter draagt
de belofte van de lente in zich.

Het wordt buiten winter, maar in mijn persoonlijk leven ook. We zijn samen verbonden en ik open graag mijn leven voor jou, zodat je mag meekijken hoe ik door de winter heen kom.

Ik loop met laarzen door het bos. Ik hoor uitsluitend de stappen die ik zet en de takken die onder mijn voeten kraken. De takken lijken naar elkaar toe te buigen, alsof ze bang zijn dat het te koud wordt in de winter, zonder bladerdek.

Ik voel me als die takken. Ook in mijn leven heb ik het gevoel dat de bladeren van schrik zijn gevallen. Al weken moet ik rustig aan doen. Liggen, wachten, slapen, bidden, lezen, verstillen en verstoppen. Zolang mijn hart niet goed werkt, is het klaar met ‘druk doen’.

De winter slaapt.
Alles wacht
en wordt weer wakker
als de lente komt.

‘Er is voor alle dingen een moment
en voor alle dingen onder de hemel is er een tijd.’ Prediker 3:1 BB

Slaapt de winter echt? Onder de grond gebeurt er van alles. Alles wordt klaar gemaakt om straks bij de eerste zonnestralen tot bloei te komen. Daar ga ik voor! En ik daag je uit, om ook deze tijd te gebruiken om je klaar te maken voor de bloei van de lente.

Plop… blaadje hier.
Plop… blaadje daar.

Als jij in de winter de gordijnen dicht doet,
open dan je hart voor God.

  • Rust, en vertrouw erop dat de lente in je leven gaat komen.
  • Ruim boosheid, bitterheid op.
  • Vergeef en verzacht.
  • Wees trouw.
  • Zaai gehoorzaamheid.
  • Zaai liefde.

Je zult verbaasd staan van de vruchten die op zullen komen als je in je ‘binnenkamer’ in actie komt. Ik doe met je mee!

Zullen we samen bidden?
‘Deze winter wil ik rust vinden in U. Werk in de wortels van mijn leven. Maak mij sterk, laat mij krachtiger worden, waardoor ik een nog groter bladerdek kan dragen en meer vogels erin kunnen nestelen. In Jezus’ naam. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?