Wat je voor de minsten doet, dat doe je voor Mij!

IWJ 10.24-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat je voor de minsten doet, dat doe je voor Mij!

De kleine dingen doen ertoe. Een glas water, een stuk brood, een kledingstuk, een bezoekje… Deze kleine dingen vraagt God van je om uit te delen. Liefde komt tot uiting in wat je doet voor de hongerige, de dorstige, de naakte, de zieke, de gevangene, de gebrokene, degene die lijdt, degene die alleen is, zoals de Bijbel ons in Matteüs 25:35-40 vertelt.

“Want toen Ik honger had, hebben jullie Mij te eten gegeven. Toen Ik dorst had, hebben jullie Mij te drinken gegeven. […] ‘Heer, wanneer had U honger en hebben we U te eten gegeven? Wanneer had U dorst en hebben we U te drinken gegeven?[…] ‘Luister goed! Ik zeg jullie: toen jullie die dingen voor één van mijn minst belangrijke broeders [ of zusters ] deden, hebben jullie ze ook voor Míj gedaan.'”

Hoe kun jij dit in de praktijk brengen? Wat kun jij doen voor dat ene familielid, je buurman, een kennis, een persoon op straat, een kind… God wil hen aanraken door jou heen. Hij gaf je Zijn hart om van ‘de minst belangrijke broeders of zusters’ te houden. Kijk om je heen, zie wie volgens het moraal van onze wereld onbelangrijk zijn, en zet dan de liefde van Jezus in actie.

Jij kan vandaag het verschil maken op de plek waar jij bent!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.