Wat is succes in Gods ogen? ?

IWJ Relaties 1-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat is succes in Gods ogen? ?

Ik leerde ooit een waardevolle les uit een gesprek dat ik met God had. Ik deel dit graag met je…

Op een dag, toen ik een wandeling door een bos maakte, stelde God mij deze vraag:

 • “Eric, hoe meet je succes in je bediening?”
 • “Dat is makkelijk,” zei ik. “Ik heb statistieken van duizenden mensen van wie het leven is veranderd! Geweldige resultaten! Dankzij U!”
 • “Zou je willen weten hoe ik succes meet?”, vroeg God aan mij. “Voor jou is je mate van succes een enorm aantal… Maar uit hoeveel besta ik?”
 • “Drie”, zei ik. De Vader, de Zoon en de Heilige Geest.”
 • “Is dat een groot aantal?”
 • “Nee, het is een klein aantal… Maar U bent een enorme God!”
 • “Toen Ik de mens schiep, hoeveel heb Ik er toen gemaakt?”
 • “Slechts één… Adam.”
 • “En is dat een enorm aantal?”
 • “Nee…”
 • “Toen Ik een metgezel voor Adam creëerde, hoeveel heb Ik er toen gemaakt?”
 • “Eén. Eva…”
 • “De manier waarop Ik succes meet, is niet hetzelfde als die van jou, Eric…”

Die dag begreep ik dat Gods maatstaf voor succes ‘relaties’ is. Als we impact willen hebben, maar het beschadigt relaties, dan is het zinloos. God wil dat je goede, sterke relaties hebt en in vrede leeft met anderen. Leef, zo mogelijk, voor zover het van u afhangt, in vrede met alle mensen. (Romeinen 12:18, HSV)

Heb je problemen op dit gebied? Als dat zo is, nodig ik je uit om met me te bidden… “Heer, ik kom eerbiedig bij U, gelovend dat U een diegene beloont die U actief zoekt, dat U de God bent die gebeden hoort en verhoort. Heer, help me om goede, sterke relaties te hebben met degenen om me heen: mijn familie, mijn vrienden, mijn collega’s… Ik bid dat al mijn relaties doordrenkt zijn met Uw liefde en Uw genade. In Jezus krachtige naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.