Wat is jouw roeping?

18 oktober 2020

Ik sta onderaan de trap en roep zoonlief. “Wat is er?”, hoor ik vanaf boven. Dan roep ik hem opnieuw. Hij maakt een sprintje en staat voor mij: “Wat is er? Waarom roep je me?”

God roept jou ook. Je hebt een roeping. Een roeping is iets wat Hij speciaal voor jou heeft bedacht. Hij heeft je nu al toegerust om dat te kunnen uitwerken.

Weet jij voor welke taak God jou geroepen heeft? Oftewel: Wat is jouw roeping?

Ren net als mijn zoon naar Hem toe en vraag het.

In 1 Samuel 16 lezen we het verhaal van de profeet Samuël. Hij kreeg van God de opdracht om naar het gezin van Isaï te gaan en één van de zonen te zalven tot koning.

  • Waar lette God op?
  • Keek Hij hoe groot de jongen was?
  • Of hoe sterk?
  • Welke positie hij in het gezin had?
  • Of hij knap was?

“Maar de Heer zei tegen Samuel: “Let er niet op hoe hij er uitziet. Let er ook niet op dat hij zo groot is. Want hem heb Ik niet uitgekozen. Het gaat immers niet om wat je ziet. Want een mens kijkt hoe de buitenkant is, maar Ik kijk hoe hij innerlijk is.”” (1 Samuel 16:7, BB) 

God ziet jouw verlangen. Hij ziet je wensen, je oprechtheid, je hart en je geloof. Hij kijkt op een hemelse manier naar jou.

Ik heb de volgende tekst uit Hebreeën naar jou toe vertaald. Laat deze tekst jouw gebed voor de komende tijd mogen zijn:

“Ik bid dat God mij geschikt zal maken om alles te doen wat Hij van mij vraagt. Hij zal door middel van Jezus Christus in mij werken. Alle eer is voor Hem, voor eeuwig. Amen! Zo is het!” (zie Hebreeën 13:21)  

Jij bent zo bijzonder! Een wonder!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?