Wat is jouw favoriete ontbijt?

23 september 2020

Wat is jouw favoriete ontbijt? Een witte boterham met extra boter en dan lekker veel pure hagelslag erop? Sttt… vertel dat niet op een feestje. Of een bruine boterham met pindakaas? Nee, niet doen hoor; in bruin brood zitten geen pure vezels en pindakaas is een bom vol gluten en vet.

Wat denk je dan van een mugcake? Of een groene smoothie, gemaakt van bosbessen en spinazie met havermoutmelk in de blender? Dat is pas #healthy.

Gezond leven is een trend. Inmiddels al heel wat jaren. 

Is God op de hoogte van gezond eten? Zeker! Daniël wist bijvoorbeeld wat gezond was. Hij had het van God geleerd. Noten, fruit en groenten waren zijn voedingsmiddelen. Eerlijk is eerlijk: God is de bedenker van veganistisch eten. Check het Daniël dieet maar in Daniël 1… 

God heeft jou en mij geschapen. Hij weet hoe ons lichaam het beste werkt. Wat moet je erin gieten, waardoor het lijf het beste functioneert?

Daniël 1:12: “Tien dagen lang zullen we alleen brood en groenten eten en water drinken” (BB) 

Maar mag ik dan echt geen wijntje meer? Is dat ongezond? Mag ik dan nooit meer pindakaas? Mag ik dan…

“Het is het beste voor een mens om te eten en te drinken en te genieten van wat hij met zijn harde werken heeft bereikt. Maar ik heb ontdekt dat dat iets is wat God geeft. Want wie kan eten en drinken en genieten, zonder Hem? Want aan iemand die van Hem houdt, geeft Hij wijsheid, kennis en blijdschap.” (Prediker 2: 24-26, BB) 

Geniet dus, en doe dat met God! Hij weet dat Zijn levensgeluk je gezondheid brengt. Hij zal je wijsheid geven, kennis en blijdschap. Dat is het beste menu voor een gezond en gelukkig leven. Eet smakelijk!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?