Wat is het belangrijkste wat je hebt?

28 augustus 2023

Vandaag sluiten we de serie ‘Grip op je leven’ af met deel 7: ‘Relaties’. Ik bid dat deze week je echt helpt om meer grip op je leven te krijgen. Mocht je een stap gemist hebben of alles nog eens rustig door willen lezen, dan kan dat op onze website!

Wat is het belangrijkste wat een mens heeft?
Je zou zeggen ‘gezondheid’, maar het hebben van relaties is nog waardevoller. 

In mijn ziekenhuisbed begin dit jaar vroeg ik echt niet hoe het met ons huis ging en of de auto nog een beetje lekker reed. Welnee, ik keek alleen maar uit naar de mensen die op bezoek kwamen en de verpleging die als een soort ‘familie’ ging voelen. En wat denk je van al die lieve kaarten die ik van de Ik Wonder Jou familie heb ontvangen. 

Het hebben van relaties is als zuurstof voor je innerlijk leven.

Zie jezelf als een schakel in een ketting. Elke schakel is uniek, maar samen vorm je een sterke verbinding. Het is belangrijk dat je zoekt naar mensen die je aanmoedigen en ondersteunen en … wees zelf ook iemand die dit doet voor anderen! Zo laat je Gods liefde door je heen stromen.

‘Draag elkaars lasten.’
(Galaten 6:2, HSV)

Maar met wie ga je om?

‘Slecht gezelschap bederft goede zeden.’
(1 Korintiërs 15:33, HSV)

Deze tekst laat zien dat de mensen met wie je omgaat, invloed op je hebben. Kies dus goede vrienden die ook in staat zijn om je aan te moedigen en die je niet voortdurend naar beneden halen of je zelfs afremmen in wat je zo graag wilt doen. 

Goede vrienden:

  • inspireren, ondersteunen en helpen je groeien in je geloof;
  • hebben impact op jouw levensstijl en de keuzes die je maakt. 

Maar ik heb helemaal geen vrienden …

Heb je wel buren? Hoor je bij een kerk of gemeente? Heb je familie? Zit je op een sport? Deze groepen bestaan uit mensen! Komt dat goed uit. Want met mensen kun je een relatie opbouwen. Jij kunt dat. Twijfel daar niet aan. Gods liefde woont in jou. 

Zullen we samen bidden?
‘Heer, help me om een vriend of vriendin te zijn voor de mensen om mij heen, zodat ik actief kan bouwen aan goede relaties. Geef mij wijsheid hierin, in Jezus’ naam. Amen.’

Iets om vandaag over na te denken:

  • Welke invloed heeft jouw vriendenkring op jou?
    Is dat ook wat je nodig hebt?
  • Welke invloed heb jij op je vrienden?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?