Wat is de vrucht van je hart?

IWJ 12.12

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat is de vrucht van je hart?

Elk seizoen brengt zijn eigen vruchten voort. Wat zijn voor jou de vruchten in dit seizoen van je leven?

Het is een goede vraag om jezelf regelmatig te vragen, alsof je een medische diagnose maakt, die onthult wat goed gaat en wat niet. Welke vruchten komen nu uit je hart? Wat gaat er goed of slecht in je leven en wat brengen je acties teweeg?

Zijn het vruchten vol leven? Of is er bitterheid, woede of leugens die uit je mond of gedachten voortkomen?

Raak in ieder geval niet in paniek! Het is belangrijk om weer met God in verbinding te komen. Lees uit de Bijbel, praat met God, komt tot rust in de stilte. Dit zal uiteindelijk je vertrouwen in God doen groeien.

Het lezen van de Bijbel, erop ‘kauwen’, het ‘verteren’, erover mediteren, verandert je gedachten van binnenuit. En als de wortel van binnen goed is, dan zal de vrucht van buiten ook goed zijn! (zie Mattheüs 12:33).

Dit kost tijd, maar het is het echt waard!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Petra Kramer op 15 november 2019 om 7:47 am

    Ik vind het fijn dat er over de vruchten van het hart gesproken wordt. Jezus zei, dat we vrucht zouden dragen. Hier hoor ik niet vaak over.