Wat is de langste wandeling die wereldwijd ooit gemaakt is?

21 juli 2023

Wat is de langst durende wandeling ooit?
De Nijmeegse Vierdaagse met 45.000 wandelaars?

Wat denk je van veertig jaar wandelen in een woestijn?
De Israëlieten waren bevrijd uit Egypte en vonden het niet te doen. Met twee miljoen mensen wandelen. Bovendien wisten ze niet hoeveel kilometer ze moesten lopen en de finish was onbekend. Ze riepen naar Mozes:

‘Want het was beter geweest om slaven te zijn van de Egyptenaren, dan te worden gedood in de woestijn!”’
(Exodus 14:12, BB)  

Het antwoord van Mozes vind ik zo bijzonder. Hij gaat niet mee in het geklaag, maar spreekt woorden vol geloof uit. Let op: Mozes stond ook met zijn rug tegen de ‘water’ muur.

‘Maar Mozes zei tegen het volk: “Wees niet bang, houd moed!
Vandaag zullen jullie zien hoe de Heer jullie zal redden.
Want de Egyptenaren die jullie vandaag zien, zullen jullie nooit meer terugzien.  De Heer zal voor jullie strijden. Wees maar rustig, jullie hoeven zelf niets te doen.”’
(Exodus 14:13-14, BB)

God zal het doen.
Een zeker weten. Het staat vast!

God splijt de zee, waardoor een weg ontstaat. Wij denken dat het een rechte snelweg was, maar onderzoekers geven aan dat het een bergachtig landschap moet zijn geweest. Berg op, berg af. Net zoals ons leven is. Berg op, berg af.

Als je met je rug tegen de muur staat, daag ik je uit om woorden van geloof uit te gaan spreken: ‘U zult mij nooit alleen laten. U zult uitkomst bieden.’

Zullen we samen bidden?
‘Dank U, dat U ook in mijn leven wegen wil maken, waar ik zelf geen uitkomst zie. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?