Wat het licht niet verdragen kan… ?

18 januari 2021


Ben jij verlicht?

“Nee, dank je. Liever niet, want dan zie je alles.”

Zijn er nog ‘weggestopte pakketten’ in je hart? Iets waar je niet over praat, wat je wilt vergeten en wat je het liefst wilt wegproppen? 

Misschien is het vandaag de tijd om het aan het LICHT te brengen.

“Hij laat dingen zien die tot dan toe verborgen waren. Hij weet wat er in het donker verborgen is, want bij Hem is alles licht.” (Daniël 2:22, BB)

Jezus kent je. Hij heeft je uit het donker geroepen om in zijn heerlijke licht te komen leven. (zie 1 Petrus 2:9, BB)  

Jezus schijnt zijn licht op jou. Niet om daar mee aan te tonen hoe slecht je ervoor staat. Hij wil je in Zijn licht brengen om je te helpen lichter te leven. Geef al die zware pakketten in je hart aan Hem. Dat lucht op! Vergeef wie je mag vergeven.

In Efeziërs 1:18 staat het prachtig verwoord: “Hij zal met zijn licht in jouw hart schijnen. Daardoor zal je weten wat je nog zult krijgen. Je zult dan werkelijk kunnen begrijpen wat voor geweldige erfenis Hij aan jou, gelovige, gegeven heeft.”

Jezus wil je met Zijn licht verlichten, zodat je zult weten wat God voor je in petto heeft. Dankzij Jezus ben je niet langer een slaaf, maar een kind van God. Alles wat van Hem is, deelt Hij met jou. 

Wat een opluchting! Leven in het Licht van Jezus lucht op.

Ik daag je uit om een moment je ogen te sluiten en Jezus’ liefdevolle licht te laten schijnen in je hart. Wat licht op? Wat zie je? Moet je op een bepaald gebied actie ondernemen, omdat het het licht niet verdraagt? Breng het in het licht door bijvoorbeeld met iemand erover te praten en bid. Ik daag je uit: DOE het, vandaag.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?