Wat heb jij wat ik ook heb? ?

20200510 W.5.8 - Moederdag

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat heb jij wat ik ook heb? ?

We beginnen vanochtend met een raadsel: Wat heeft jouw buurman, wat jij ook hebt? En wat heeft jouw baas, wat jij ook hebt?

Precies, een moeder.

Bijzonder en ook zo gewoon eigenlijk dat we allemaal een moeder hebben. Misschien ken je haar niet? Misschien wil je haar niet kennen? Misschien is zij jouw beste maatje? Misschien mis je haar? Misschien ben je elke dag bij haar?

Er is één persoon waarmee jij met een navelstreng verbonden bent geweest. Jouw navel is daar het grote bewijs van. Die verbintenis kan nooit verdwijnen of teniet gedaan worden.

Mijn moeder is 85 jaar. Ze woont in het verpleeghuis, 5 minuten lopen bij mij vandaan, maar ik mag haar niet bezoeken tijdens de corona crisis. En telkens als ik naar haar kijk, zie ik een stukje van mijzelf. Ik voel liefde en verbinding.

Jezus had ook een moeder. Zijn moeder liep mee toen Hij het kruis droeg. Zijn moeder was erbij toen water in wijn veranderde. Zijn moeder beleefde de opstanding van Lazarus. Zijn moeder zag hoe Hij bespuugd en vernederd werd.

 • “Hij is toch de zoon van de timmerman? Zijn moeder is toch Maria?” (Matteüs 13:55, BB)
 • Maria zal een zoon krijgen. Je moet Hem Jezus [ (= ‘God redt’) ] noemen. (Matteüs 1:21, BB)

Jezus was mens, met de navelstreng verbonden met zijn moeder Maria.

Jezus was God, met een hemelse navelstreng verbonden met God.

Een navelstreng schenkt voeding en zuurstof door het bloed aan het kind. Jezus verbindt ons met de Hemelse Vader. Zijn Lichaam is het brood voor ons leven, Zijn bloed brengt verzoening, verbinding met God tot stand. Wij mogen voor altijd in verbinding staan met God en dagelijks ontvangen wat wij nodig hebben.

Als je vandaag, op Moederdag, aan je moeder denkt, denk dan ook aan je Hemelse Vader. Eer hen beiden.

Laten we vandaag onze moeders vieren! Ze eren dat zij ons het leven hebben gegeven. En laten we vandaag onze Hemelse Vader vieren! Hem eren voor het eeuwige leven dat Hij ons heeft gegeven.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

 1. Elly Segaar op 10 mei 2020 om 8:21 am

  Helaas leeft mij eigen moeder niet meer.
  Toen ik 7 jaar was overleed ze .
  Ik kan dus niet zien op wie ik het meeste lijk , en dat doen heus wel eens pijn .
  En ik mis haar ze is bij onze Hemelse vader en dat geeft troost.
  Mijn vader is hertrouwd met een andere vrouw .
  Gelukkig heb ik zelf wel kinderen en nu kan ik de verschil op wie ze lijken wel zien.
  Ik ben ook blij dat ik een kind van God ben , Hij kent mij wie ik ben door en door.

  Mvg.Elly Segaar