Wat eten we vandaag?

31 augustus 2023

‘Zullen we gezellig langskomen? Wij nemen het eten mee!’
Ik lees een appje van Ruth. 

‘Ehm, tja, dat is super, maar ook wel raar. Jullie komen bij ons en dan moeten jullie met etensbakjes op de achterbank richting Harderwijk rijden. Ik voel me bezwaard …’ app ik terug. ‘Nee, joh, ik hou ervan. Laat mij lekker koken! Zo kan ik mijn liefde voor jullie delen. Bovendien ben je nog aan het herstellen van de operatie. Komt helemaal goed.’

Dan komt het moment. Ik zit buiten in de zon. Wat ik ga eten, is me onbekend, Ruth staat in mijn keuken. Dat iemand dit voor mij doet, ontroert me. Juist in deze periode in mijn leven, waarin ik kwetsbaar ben en niet sterk genoeg om naar de winkel te crossen en vol overgave in een pan te roeren, is deze actie onvergetelijk. 

In Handelingen 4:32 lezen we hoe de christenen onderling alles deelde met elkaar. Alles … 

‘De hele groep gelovigen was één van hart en ziel, en er werd niemand buitengesloten. Men bezat alles gemeenschappelijk.’
(Handelingen 4:32, BB)

Na de uitstorting van de Heilige Geest gingen de gelovigen helemaal los. Ze beleefden Jezus’ aanwezigheid in hun binnenste. Ze deelden niet alleen hun geloof maar ook hun materiële bezittingen.

Kun je het je voorstellen?

  •  ‘Zeg buurman, heb je een grasmaaier nodig, pak maar uit de schuur. Je hoeft hem niet terug te brengen hoor.’
  •  ‘Heb je geld nodig om bij de supermarkt af te rekenen, nou dat komt goed uit. Ik heb nog wel wat over in mijn portemonnee.’ 

Het gevolg was dat niemand gebrek leed. Hoe gaaf moet dat zijn geweest!

Gods liefde maakte dat we lief kunnen hebben. 

Gods overvloed maakt dat we nooit bang hoeven te zijn om iets te kort te komen.

Hem op de eerste plaats zetten, maakt dat bezittingen een lagere positie in je leven krijgen. Delen is een logisch gevolg van diep beseffen dat alles wat je hebt, je eenvoudigweg zelf ook ontvangen hebt. 

Zijn zegen inspireert ons om tot zegen te zijn.

Terwijl ik aan mijn eigen eettafel zat, riep Ruth vanuit mijn keuken: ‘Het eten is klaar!’ ‘Kabeljauw uit de oven met prachtige oranje worteltjes.’

Wil je ook een hapje? Ik kan ineens zelf ook veel beter delen:)

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?