Wat een wonder dat God van ons houdt! ❤️

15 mei 2024

Het eten wordt op tafel gezet. Ik heb kippendijfilet gebraden. Daar houden onze boys van. Zodra ze aan tafel gaan, zie ik die ogen over de vleespan gaan. Ik weet wat ze denken: ‘Wat is het grootste stuk?’

Ze wachten beleefd totdat iedereen zit. ‘Wie wil er bidden?’ Dan sluiten we onze ogen en er is altijd wel iemand die in gebed wil voorgaan. Zodra het amen valt, is het in huize Veen niet meer zo ‘christelijk’. De eerste vork wordt al snel in het grootste stuk kippendijfilet geprikt.

Hoe groot is jouw ego? 

Op welke momenten kies jij maar al te graag als eerste voor jezelf? 

Misschien dat ene moment dat je iemand in het verkeer afsnijdt en kijkt alsof er niets aan de hand is? Of zorg jij tijdens de vergadering er vooral voor, dat je op het juiste moment jouw mening zult laten horen, zodat iedereen kan zien hoe goed jij bent?

Laat je niet leiden door jouw ego,
maar laat je leiden door God!

Het is toch ook wat met ons! 

Dat God nog steeds van ons houdt, is een wonder.
En…God houdt van je! Heel veel zelfs.

Paulus schreef in een brief aan de gelovigen in Rome: 

‘Maar jullie laten je niet langer leiden door jullie ‘ik,’ maar door de Geest.’ (Romeinen 8:9, BB)

Ik daag je ook uit om je niet te laten leiden door jouw ‘ik’, maar door Gods Geest. Als je oprecht stil bent en luistert naar de fluistering in je hart, weet jij het.

Als God in staat is om Zijn Geest in jou te laten wonen, zou Hij dan ook niet in staat zijn om jou te laten merken dat Hij in jou leeft?

Zullen we samen bidden?
‘Help ons alstublieft om ons niet te laten leiden door ons ego, maar door Uw Geest. Dat zal ons op de mooiste plekken brengen en ons telkens nieuwe hoop en kracht geven. Dank U wel daarvoor. Amen.’

Bezinningsvraag

  • Wat kun jij vandaag doen om meer te gaan beseffen wat het betekent om te leven met Gods Geest in jou?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?