Wat een goede kans om het nieuws te delen!

IWJ 2.8-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat een goede kans om het nieuws te delen!

Ken je het verhaal uit de Bijbel waarin de herders horen over de geboorte van Jezus? In deze video kijken we naar dit verhaal vanuit het perspectief van een kind die zich voorstelt hoe dat geweest moet zijn. Prachtig vind ik het!

“Maar de engel zei tegen hen: “Jullie hoeven niet bang te zijn. Want ik breng jullie goed nieuws. Dat goede nieuws is voor het hele volk: Vandaag is in de stad waar vroeger koning David geboren is, de Messias geboren. Hij is de Redder, de Heer. Dit is voor jullie het teken [ dat het waar is wat ik zeg ]: jullie zullen een kind vinden dat in doeken is gewikkeld en in een voerbak ligt.” Plotseling waren er bij de engel nog heel veel meer engelen. Ze prezen God en zeiden: “Prijs God in de hoogste hemel! Vrede op aarde voor de mensen waar God blij mee is!”” (Lukas 2:10-14, BB)

We weten dat Jezus waarschijnlijk niet echt op 25 december geboren is, omdat de herders in december geen nachten op het veld doorbrachten (een koude en regenachtige maand in Israël). Maar dat neemt niet weg dat Kerst een prachtige gelegenheid is om met de mensen om je heen over de geboorte van Christus, de Verlosser, te praten.

De engelen kondigen Jezus aan als de Messias “Hij is de Redder, de Heer.” Is dit niet geweldig?! Laten we dat nieuws delen, wellicht zoals de vader het aan het kind vertelt in de video. De Kerstperiode is daar een uitgelezen mogelijkheid voor.

Bid je mee? “Dank U, Jezus, dat U als klein kind naar deze wereld kwam. U hebt ons gered! Help mij om aan de mensen om mij heen over U te vertellen. Brengt U mij op plekken waar ik dat kan doen en geef mij de wijsheid om de juiste woorden te zeggen. U bent een goede God en daarom prijs ik Uw naam! Amen.”

Wees gezegend vandaag!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.