Wat een geloof!

21 maart 2021


Stel je voor dat je morgen wakker wordt en iedereen om je heen vertelt dat corona nooit bestaan heeft… De files in het land worden weer voorgelezen en ook jij wordt weer op je werk verwacht. Je wrijft nog eens in je ogen en je vraagt: “Echt?”

“Corona was een lange, nare droom, maar gelukkig niet echt!”

Dan weet ik zeker dat deze dag een vrolijke dag voor je gaat zijn. Jij blij! Als je dan een restaurant hebt, dek jij deze dag fluitend de tafels, poets je vrolijk de wijnglazen…

Maar ik moet je uit de droom helpen. Helaas, corona is een realiteit. Deze pandemie is echt. Jij maakt het echt mee en iedereen, maar dan ook echt iedereen, wordt ermee geconfronteerd. 

In deze tijd op weg naar Pasen wandelen we samen met het leven van Jezus mee aan de hand van het Bijbelboek Markus. Ook in Jezus’ tijd waren mensen in nood: “Er kwam een leider van de synagoge naar Jezus toe. Hij heette Jaïrus. Toen hij Jezus zag, liet hij zich voor Jezus op zijn knieën vallen en smeekte Hem.” (Markus 5:22, BB)

Als je directeur bent van een grote onderneming en je normaal gesproken in pak door de zaak loopt, zie jij jezelf dan al op de knieën vallen voor iemand die op dat moment in de stad is en waarvan gezegd wordt dat Hij kan genezen?

Jaïrus deed dat. Hij was een leider. Een leider met aanzien.

Maar in Jezus’ nabijheid vallen al je titels en functies weg. Je wordt overweldigd door Zijn liefde en kracht.

“Mijn dochtertje is heel erg ziek en zal sterven. Kom alstublieft mee en leg haar de handen op. Dan zal ze beter worden en in leven blijven.” (vers 23)

Wat een geloof! Ze zal beter worden!

Ik daag je uit om op je knieën te vallen voor Jezus. Vertel je nood. Vraag Hem wat je nodig hebt. En spreek je vertrouwen uit: “U zult mij helpen.”

Dit is zo krachtig! Durf jij dit aan of voel je je daar ongemakkelijk bij? Als je nood hoog is, zul je je ongemakkelijke gevoel al snel opzij kunnen zetten. Laat Jezus je mogen helpen.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?