Wat doe je met je fouten?

IWJ 13.31-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat doe je met je fouten?

Tijdens mijn bediening heeft God me echt zo veel gegeven. Ik heb mogen zien dat er miljoenen mensen zijn aangeraakt en duizenden levens zijn veranderd. Ik prijs Hem voor de getuigenissen die ik iedere dag dankbaar mag ontvangen. Ik geef Hem alle eer!

Natuurlijk heb ik ook veel fouten gemaakt, misschien wel meer dan anderen. Ik heb geleerd dat de keuze die we na deze fouten maken het belangrijkste is. 

  • Welke lessen kunnen we eruit halen? 
  • Welke dingen kunnen we gaan ondernemen?
  • Welke persoon/personen moeten we om vergeving vragen? 
  • Welke veranderingen kunnen we gaan doorvoeren?

Het doet me denken aan Zacheüs. Deze man was een belastinginner onder de Romeinse bezetting. Omdat hij voor de “vijand” werkte, liet hij de mensen te veel belasting betalen. Je kunt wel zeggen dat het volk hem niet echt waardeerde.

Op een dag reisde Jezus door Jericho en koos Hij ervoor om het huis van deze man te bezoeken. Je kunt het verhaal van hun ontmoeting lezen in Lucas 19:2-9. 

Wanneer Zacheüs Jezus ontmoet realiseert hij zich meteen dat hij moet veranderen. Hij geeft daarom de helft van zijn bezittingen aan de armen en betaalt degenen die hij te veel belasting heeft laten betalen in viervoud terug! “Jezus zei tegen hem: ‘Vandaag is deze man gered, omdat ook hij een zoon van Abraham is.’” (Lucas 19:9, BB) 

De grootte van je fouten en wat je in het verleden hebt gedaan is niet belangrijk. Wat echt telt is de grootheid van Jezus’ liefde voor jou. En dat verandert nooit! 

Als je naar Jezus komt met het verlangen om je leven en houding te veranderen, zal Hij je welkom heten met open armen. Hij zal jouw schuld en schaamte van je wegnemen. Je zult een nieuw persoon zijn en een bron van zegeningen worden voor anderen! Jezus maakt alle dingen nieuw! 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.