Wat doe je met een vijand?

19 juli 2022

Je vijand
‘Geef hem een flinke rechtse!’
‘Gelukkig hoef ik die …  niet te vergeven!’
‘Sommige mensen kun je niet vergeven. Wat zij gedaan hebben is té erg.’

Ik begrijp je.
Vergeven lijkt soms te moeilijk. Maar Jezus vergaf jou en mij.
Een goddelijke actie! Een wonder.

Dat deed Hij om ons een hoopvolle toekomst te kunnen geven.
Hij heeft ons geluk voor ogen en niet ons ongeluk.

De Israëlieten zagen het allemaal niet meer zitten. Ze hadden een lange periode van ellende achter de rug en ook nu  ging het weer niet zoals het moest gaan. Maar toen sprak God tot hen over een hoopvolle toekomst …

Want Ik weet wat mijn plannen voor jullie zijn, zegt de Heer. Ik heb mooie plannen voor jullie. Plannen vol vrede, niet vol ellende. Want Ik heb een hoopvolle toekomst voor jullie. Jeremia 29:11 BB   

Een van de grootste sleutels om die hoopvolle plannen, vol vrede, te kunnen omarmen, is vergeven.
Ik daag je uit om die sleutel om te gaan draaien.

Jou vergeven? Het duurt misschien wel even, maar dat is mij vergeven.
Toch kies ik voor vergeven, ook al duurt dat wel even. Ik wil je vergeven.

Daartoe roept God jou en mij: om te vergeven, je vijanden lief te hebben en voor hen te bidden.

‘Dat is een brug te ver! Waarom is het niet voldoende om je vijanden te tolereren. En vooral te negeren? Wat is dat toch met vergeven. Laat me!’ 

God heeft het beste voor ogen voor jou. Jouw geluk!
Hij wil je leren om los te laten. En Hem toe te laten in jouw leven.

Zodra je zelfs je vijanden durft over te geven aan God, kan Hij wonderen gaan doen. Je zegt daarmee:

“Ga Uw gang, ikzelf plak mijn vijanden het liefst achter het behang,
maar toch ga ik voor de hemelse route naar geluk,
door in Uw voetsporen van vergeving te lopen.”

Zullen we samen bidden?
“Als we ons bedreigd voelen, wilt U ons helpen om ons vast te klampen aan Uw waarheid. Help ons om juist dan actie te ondernemen om los te laten en het aan U over te dragen. We kiezen ervoor om anderen te vergeven, omdat we vertrouwen op Uw hoopvolle route voor ons leven. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?