Wat doe je als je je geduld verliest?

IWJ Woede-5-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat doe je als je je geduld verliest?

Vandaag wil ik je meenemen in een situatie: Je rijdt op de snelweg, een lege weg en het weer is prachtig. Je favoriete album staat aan. Kortom, het leven is fantastisch. Plotseling haalt iemand je in en snijdt je af. Wat is je reactie?

  • Vergeef je die ander gelijk?
  • Klaag je wel, maar is dit al snel over?
  • Verlies je je goede humeur en denk je vurig na over alles wat je had kunnen doen om bij de bestuurder terug te komen. Je toetert, volgt de andere auto en snijdt hem af, enz. Je blijft stilstaan ​​bij de situatie totdat je op je bestemming aankomt, en dan de volgende dag ook, en de dag erna, enz.

Laat me je wat vertellen. Boosheid is een dief. Een dief van vrede, vreugde en tijd. Je hebt maar één leven. Je hebt geen tijd te verspillen. De Bijbel zegt: …Zorg ervoor dat je vóór het eind van de dag je boosheid weer kwijt bent. Zo geef je de duivel geen kans.” (Efeziërs 4:26-27, BB).

Misschien wil je nu zeggen dat je het ook niet kunt helpen dat je soms je geduld verliest. Het klopt dat het zonder Gods hulp moeilijk is om er overheen te komen. Maar met Zijn hulp is alles mogelijk! Zijn Geest kan je helpen om de vrede weer te vinden. Dus, wanneer je het gevoel hebt dat je de controle verliest, laat dan gewoon je emoties los en ontvang Zijn vrede.

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.